Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı arasında ‘yeteneğini bil, mesleğini tesadüfe bırakma projesi’ işbirliği protokolü imzalandı.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende protokol, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Gümüş arasında imzalandı.

Protokol hakkında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba Afşin’de, mesleki eğitimi canlandıracak, çocukların bilgi, yetenek ve kabiliyetlerine göre mesleklere yöneltilmesini noktasında girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.

Kaba, “Mesleki eğitimi güçlendirme, öğrencilerimizi mesleki eğitime yönlendirme çalışmaları kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve kurumumuz arasında Afşin’de mesleki eğitim tanıtım çalışmaları işbirliği protokolü imzaladık. Milletleri incelediğimizde, dünya siyasetine yön veren ülkelerin sadece hizmet sektöründe değil, özellikle ticaret, sanayi ve bilim sektörlerin çok öne çıkan ülkeler olduğunu görebiliyoruz. Mesleki eğitimi canlandıracak, çocuklarımızın bilgi, yetenek ve kabiliyetlerine göre mesleklere yöneltilmesini hedefliyoruz. Bu projemizde kurumumuzla protokol imzalayan ticaret odamız ve esnaf odamıza teşekkür ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can da, “Bizim üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ülke ekonomisine katkı sağlayacak meslek liselerine ve mesleki eğitime, ara eleman yetiştirilmesi noktasında her ile bir okul yapılmasını sağladı. Bunun bir sonraki adımı her ilçeye bir okul yaptırılması olacak. İnşallah nasip olursa Afşin’de Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bir okulumuzun temeli atılacak. Bizler Afşin ekonomisine katkı sağlamak istiyorsak mesleki eğitime çok önem vermemiz gerekiyor. Bugün imzaladığımız protokol ile de önemli bir adım atıyoruz. İlçemize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.

İmzalanan projeyle öğrencilere mesleki eğitimin önemini en iyi şekilde anlatmayı amaçladıklarına değinen Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Gümüş ise, şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim, bireyin yaşantısı yoluyla bilinçli olarak istenen değişimleri oluşturması sürecidir. Sonuç olarak, eğitim, bir toplumda, o toplumu oluşturan bireylerin toplu yaşama katılarak kişiliklerini geliştirmeleri için onlara sunulan bir araçlar ve yöntemler toplamıdır. Bir ülkenin ekonomik ve sosyal gelişiminde eğitim sisteminin önemli bir yeri söz konusudur. Özellikle de mesleki eğitim rekabet gücü açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Bunun için de çocuk ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda mesleklere yönlendirilmesi gerekmektedir. Mesleki eğitim, aslında okulöncesi dönemden lisansüstü eğitim aşamasının sonuna kadar süren hatta, yaygın eğitim programlarıyla da bireyin bütün yaşamı boyunca devam eden bir süreçtir.”

İmzalanan protokolün ardından Afşin Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Rıfat Köş de mesleki eğitimin önemi belirten bir sunu gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi