Afşin'de, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında mesleki ve teknik eğitime dikkat çekmek için 'Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı' açıldı.

TEAŞ İstiklal Ortaokulu'nun çok amaçlı salonunda açılan fuarda, ilçede bulunan 12 meslek okulunda eğitim gören öğrenciler yıl boyunca yapmış olduğu bilişim teknolojisi, el sanatları, elektrik-elektronik, sağlık hizmetleri alanındaki çalışmaları sergilendi.

Fuar sorumlusu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Uğur Erkin, öğrencilerin ürün ve eserleri tanıttığını belirtti.

Mesleki ve teknik eğitimin öneminde değinen Erkin, "Meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerimiz bu fuarda okullarını tanıtmak yıl boyunca yapmış oldukları ürünleri, eserleri sergileme fırsatı buldular. Fuar 3 gün boyunca açık kalacak. İlçemizde bulunan 12 meslek lisemizde eğitim gören öğrencilerimiz, öğretmenleri ile birlikte hazırlamış olduğu çalışmaları anlatıyor. Özellikle orta son sınıf öğrencilerimiz ve velilerimiz bu fuara gelerek ileriye yönelik okul tercihi yapmasını sağlamayı ve meslek liselerimizde ne denli başarılı çalışmaların çıktığını göstermeyi amaçladık. Ortaöğretim çağındaki öğrencilerimize meslek liselerine ilgisini artırmak istiyoruz. Geleceğin güçlü Türkiye'sinin nitelikli teknik elamanları sayesinde olacağını biliyoruz. Özellikle sanayi ve firmaların ihtiyaç duyduğu meslek erbaplarının yetişmesi meslek liselerimiz sayesinde oluyor. Bunun için diğer altsınıf öğrencilerimize meslek liselerini sevdirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Fuara, Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gedik, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi