Afşin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında, şehit, gazi, kimsesiz, yaşlı ve engelliler ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde tadilat ve tamirat işleri yaptı.

Proje kapsamında belirlenen şehit, gazi, yaşlı ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini ziyaret eden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik, elektronik teknolojileri, metal teknolojileri, sıhhi tesisat ve mobilya bölümü öğrencileri hem ders işledi hem de tadilat ve onarım işlerini yaparak ailelere destek oldu.

Gittikleri evlerde, okulda eğitim aldığı bölüme göre çalışmaya başlayan öğrenciler, dolapların gevşeyen kapakları ve kulplarının tamirini, elektrik tesisatı ve anahtarların tamir ve bakımıyla ilgilendi.

"Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi ile öğrencilerin iyilik yapma, hayır işleme duygusunun geliştiğini ve derslerini ihtiyaç sahibi ailelerinin evlerinde yaptığı tamir ve bakım yaparak işlediklerini söyleyen Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Öztürk, " Proje ile öğrencilerimize milli şuur duygusunun kavratılmasını ve yardımseverlik duygularının geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahiplerinin ise yardımlaşma ve dayanışma ile yalnız olamadıklarını bilmelerini istiyoruz.  Bu etkinlik kapsamında şehit ve gazi ailelerimiz başta olmak üzere kimsesiz, yaşlı ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ziyarette bulunuyor ve öğrencilerimiz burada, vatandaşlarımızın tahrip olan ev eşyalarını tamir edip tadilatını gerçekleştiriyorlar." diye konuştu.

Öğrencilere sahada bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini dile getiren Okul Müdürü Halil Öztürk, " Projemizde 4 alan öğretmenimiz ile 40 öğrencimiz yer alıyor. Şuana kadar 6 adet ev ziyaret edildi. Öğrencilerimiz fırın, çamaşır makinesi, buzdolabı, ütü, bilgisayar, ısıtma, soğutma, sıhhi tesisat ve mobilyaların bakımını ve onarımını yaptılar. Bu projede yer alan ve ihtiyaç sahibi ailelerimize destek olan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Proje Koordinatörü Okul Müdür Yardımcısı Ümit Mercimek ise, yaptığı açıklamada, öğrencilerin okul ortamında ve atölyelerde öğrendikleri bilgi ve becerilerini, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinde tadilat ve tamirat işlerini yaparak pekiştirdiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi