Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Uğur Erkin ve meslek lisesi okul müdürleri, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş’ı ziyaret etti.

Okul müdürleri ziyarette, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Hakan Topaktaş’tan ilçedeki iş yerlerinde öğrencilere staj imkanın artırılması için destek istediler.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, esnaf ve sanatkarların iş yerlerinde çalıştıracakları stajyer öğrencilerin staj dönemlerini tamamlamaları hem esnaf için olumlu hem de stajyer öğrencilerin stajlarını tamamlamalarında güzel bir yaklaşım olacağını belirtti.

Staj yapacak öğrencilerin giderlerinin 3’te 2’sinin devlet tarafından karşılandığına değinen Topaktaş, “Bugün saygı değer Milli Eğitim Şube Müdürümüz, okul müdürlerim beni ziyarete geldiler. Stajyer öğrencilerimizin staj eğitimlerini yapmaları için işletmelerde yer bulamamaları noktasında Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odamızdan destek istediler. Tabi bizlerde bu noktada elimizden geleni yapacağımızı söylemiştik. Stajyer öğrencilerimize gerekli dallarda iş eğitimi sağlayacağız. Esnaf sanatkâr olarak hem eğitime destek olarak hem de devletin verdiği bu destekten esnaf sanatkarlarımız faydalanacak.

Aşağı yukarı staj yapacak öğrencilerimizin 3’te 2’sinin giderlerini devlet karşılıyor. 3’te birini ise esnafımız karşılayacak yani bu demek oluyor ki 150 lira civarında bir parayla bir stajyer öğrenciyi 1 ay boyunca esnaf sanatkarımız hem çalıştıracak, hem öğrencimiz stajını yapmış olacak. Bunu esnaf ve sanatkarlarımıza anlatmamız gerekiyor. Bizlerde bugün bu vesileyle toplantı yaptık. İnşallah hayırlara vesile olur diyorum. Geldiklerinden dolayı Milli Eğitim Şube Müdürümüze ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

Afşinli esnafların meslek liseleriyle bağ kurmaları konusunda ricada bulunan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Erkin, esnafların okul aile birliğine dahi katılmaları hususunda önemli olduğunu belirtti.

Erkin, “Staj yapacak öğrencilerimizin iş yerlerine yerleştirilmeleriyle ilgili esnaflarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Esnaflarımıza da bu sıkıntılarımızı anlatmak istiyoruz. Beceri eğitimi alan öğrencilerimizin giderlerinin 3’te 2’sini devlet karşılamakta. Bu konuda bakanlığımızın istediği bir şey var. Esnaflarımız meslek liselerimizi benimsesinler, sahiplensinler, okullarına gelsinler, okul aile birliklerinde de yer alsınlar, stajyer öğrenci ihtiyaçları konusunda teklifte bulunsunlar. Özellikle esnaflarımız iç içe olsun istiyoruz.Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Hakan Topaktaş sağ olsun bu konuda elini taşın altına koyacağını, her türlü yardımı yapacağını bizlere beyan ettiler.

Gerekirse Başkanımızın önerisiyle 10’ar 15’er gruplar halinde esnaflarımızı ziyaret etmeyi amaçlıyoruz. Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımıza vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını ifade eden Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Hasan Datlı, “Meslek Lisesi Müdürleri olarak meslek liselerinde staj yapacak olan öğrencilerin problemlerini özellikle işletmelerde iş yerleri bulma konusunda sorunlarımız oluyor. Bu sorunu her yıl yaşıyoruz. Bizler oda başkanlarımızı ziyaret edeceğiz. İlk olarak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Hakan Topaktaş Beyi ziyaret ettik.  Sağ olsunlar onlardan da gerekli desteği görüyoruz. İnşallah sorunlarımızı esnaflarımızla paylaşabilirsek eğitime katkıda bulunmaları anlamında öğrencilerimize destek olacaklar.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi