Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde çalıştıkları sırada hayatını kaybeden 2 işçinin ismi, işletmedeki çeşitli mekanlara verildi.

Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi ve B Termik Santrali Müdürlüğü’nün girişimleri sonucunda yaklaşık 1 yıl önce yüksekten düşerek hayatını kaybeden Mehmet Özdemir ile yakalandığı kanser hastalığı sonucunda vefat eden Kemal Aslan’ın isimlerini yaşatma kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda Özdemir’in ismi, Afşin-Elbistan B Termik Santrali yemekhanesine verildi. Santralin konferans salonunun ismi ise Kemal Aslan konferans salonu olarak değiştirildi.

Hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin verilmesi dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene Termik Santraller Daire Başkanı Ercan Atlılar, Şube Müdürü Okşan Bahtiyar, Afşin-Elbistan B Termik Santrali Müdürü Mustafa Has, Afşin-Elbistan A Termik Santrali Müdürü Arif Şahin, Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, müdür yardımcıları ve işçiler katıldı. İsim tabelalarının yerleştirilmesi öncesinde, başta Özdemir ve Aslan olmak üzere hayatını kaybeden tüm işçiler için dua okundu.

Burada kısa bir değerlendirme yapan Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, hayatlarını kaybeden mesai arkadaşlarının isimlerinin görev yaptıkları işletmede yaşatılacağını söyledi.

Kılıç; “B Termik Santrali İşletme Müdürümüz Mustafa Has Bey’le görüşerek burada alın teri dökerken hayatını kaybeden 2 kardeşimizin isimlerini, santralin bölümlerine verilmesini kararlaştırdık. Yakalandığı kanser hastalığı sonucu vefat eden Kemal Aslan’ın ismi işletme konferans salonuna, geçtiğimiz yıl geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden Mehmet Özdemir’in ismi ise işletme yemekhanemize verildi. Bugün de dualarla isimlerinin yazılı olduğu tabelaları astık. Bizleri yalnız bırakmayan işletme müdürlerimize, daire müdürlerimize ve tüm personel ile işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her iki arkadaşımız başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi