Afşin’de yaşayan 6 çocuk annesi Meryem Dağ, 2010 yılında kullandığı 500 liralık mikrokrediyle kendi işinin patronu oldu.

Afşin ilçesi Alparslan Mahallesi'nde, 6 çocuk sahibi 65 yaşındaki Meryem Dağ’ın hayatı, 8 yıl önce aldığı 500 liralık mikro krediyle değişti.

Evinin içerisinde küçük bir mağaza kuran Meryem Dağ, kazandığı parayla 6 çocuğunu okutup, evlendirdiğini söyledi.

Eşinin menenjit hastalığı geçirmesinin ardından kendi ayakları üzerinde durmak zorunda olduğunu belirten Meryem Dağ, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında kullandığı mikrokredi desteği ile çocuklarına hem annelik, hem babalık yaptı.

Mikrokrediyle tanışıp hayatının değiştiğini vurgulayan Dağ, “Mahallemize yıllar önce Afşin Mikro kredi şubesinden personeller geldi. O zamanlar eşim menenjit hastalığı geçirmişti. Elim ayağım bağlıydı sanki. Hiçbir şey yapamıyordum. Mikro krediyi anlattılar bana benim de böyle bir şeye ihtiyacım var dedim ve ilk kredi mi 2010 yılında 500 TL destek alarak başladım. Ne yapabilirim diye düşünürken evde mağaza kurup mahalledeki kadınlarımızın çarşıya gitmeden ihtiyaçlarını giderebileceği bir mağaza açmak geldi aklıma. Kardeşlerim vesilesiyle Adana’dan, Mersin’den, İzmir’den ve birçok yerden çorap, iç çamaşırı, etek gibi ürünler getirterek evimde satış yapmaya başladım. Mikrokredi toplantılarımız benim evimde oluyor. Yaklaşık olarak 50-60 kadın geliyor. Buraya geldiklerinde ne ihtiyaçları varsa alıp gidiyorlar” dedi.

8 yıl içerisinde 15 bin lira mikrokredi desteği aldığını ifade eden Dağ, konuşmasına şöyle devam etti;

“Yıllar geçtikçe mikrokredi kullanmaya devam ettim. 2010 yılından bu yana 15 bin kira kredi kullandım ama 50 bine yakında karım var. Çocuklarımı buradan kazandığım parayla okuttum. Onları evlendirdim, düğünlerini yaptım. Bununla da kalmayıp evin ihtiyaçlarını karşıladım ve karşılamaya da devam ediyorum. Her şeyden önce mikro krediyi başlatan Aziz Akgül’e teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Kadınlar için bir kolaylık oldu. Herkes elinin emeğini kazanıyor. Önce destek bulamıyorlardı, şimdi mikro kredi kullanıyor, hayallerimizi gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

65 yaşında olmasına rağmen hala mikro kredi kullanmaya devam ettiğini ifade eden Dağ, kadınlardan asla pes etmemelerini ve her zaman kendi ayakları üzerinde durmalarını istedi.

Editör: Haber Merkezi