Gıda Tarım il Müdürü İhsan Emiralioğlu, Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayvancılığın ülke ekonomisi ve tarım sektörünün gelişmesinde önemli bir paya sahip olduğunu belirtti.
Emiralioğlu, amaçlarının kent genelindeki tüm mera, yaylak ve kışlaklarda otlayan hayvanların su ihtiyacını hijyenik ortamda sağlamak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Önemi her geçen gün artan içme suyunun daha ekonomik kullanılması, hayvan yetiştiricilerimizin işlerini kolaylaştırılarak zamanda tasarruf sağlanması, dengeli beslenmenin elzem unsurlarından olan hayvansal ürünlerin artırılarak daha ucuz ve kaliteli hale getirilmesi gerekir.”

Meraların daha ekonomik ve etkin kullanılması için başlatılan ıslah çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Emiralioğlu, sıvat dağıtımının bu projenin sadece bir parçası olduğunu, ihtiyaç duyulması halinde yılın belirli dönemlerinde tekrarlanacağını aktardı.

Emiralioğlu, dağıtılan sıvatların görevliler tarafından rutin olarak amacına uygun kullanılıp kullanılmadığının kontrol edileceğini sözlerine ekledi.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ise svat dağıtımı projesiyle meralardaki küçükbaş hayvanların temiz su içmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Bu uygulamayı Afşin'deki meraların tamamına yaymaya çalıştıklarını ifade eden Kurt, " Bu kapsamda 180 Su Teknesi alımı yaptık ve Afşin'de de bunun dağıtımını yapıyoruz. Bu noktada Afşin'den bundan sonraki günlerde gelecek istek ve taleplere göre de svatları dağıtacağız" açıklamasında bulundu.

Programa Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu,Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Editör: Haber Merkezi