Türk Büro-Sen Kahramanmaraş şubesi üyeleri, tüm yurtta olduğu gibi iş bırakıp basın açıklaması yaptılar.
Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Büro-Sen Şube Başkanı Ali Yurdagül, uluslar arası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarını kullanarak bir gün iş bırakma grevi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bir günlük iş bırakmanın bir uyarı olduğunu, taleplerin karşılanmaması halinde genel greve gidilebileceğini ifade eden Yurdagül, şunları kaydetti:
“Türk Büro-Sen olarak bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle, samimi olarak her türlü platformlarda mücadelemizi sürdürdük. Bizler Türk Büro-Sen ve konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen olarak hep direndik. Direnmeye devam ettik. Sizler için direnenler bugün alanlarda, siyasi iradeye teslim olanlar ise, rahat koltuklarında oturmaya devam etmektedirler. Asla unutmasınlar ki, bizler dün olduğu gibi, bugünde ve bundan sonra da sahaya inmekten, alanları doldurmaktan geri kalmayacağız.”
Açıklamasında, sendikanın taleplerini sıralayan Yurdagül, “Tüm bu sorunlar karşısında sorumlu sendikacılık gereği hak arayışımız hep sürdü. Bilindiği gibi iş yavaşlatma, iş bırakma eylemleri dünyada ve ülkemizde sıkça başvurulan bir yöntem değildir. Sendikamız bu kararı almadan önce hükümet yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde kamu çalışanlarının sorunlarına çare üretilmesini defalarca talep etmiş ve yetkilileri eylem ve söylemleriyle uyarmıştır. Ancak siyasi irade kamu çalışanına gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamıştır. Bize de iş bırakmadan başka yol kalmamıştır. Siyasi iradenin kamu çalışanlarının bu haklı taleplerini karşılayacağını, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin yol açtığı hak kayıplarını bir an önce telafi edeceğini umut ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Sendika üyeleri, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
Editör: Haber Merkezi