Belediye Başkanı Güven:
“Mazeret üretmeye değil hizmet etmeye geldik”
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Başkanı olduğu günden bugüne kadar yaptığı hizmetleri, belediyenin durumunu ve yapacağı projeleri anlattı.
Afşin Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısına Afşin Belediye Başkan Yardımcıları Nusret Karataş, Ali Çelebi, Abbas Burak Binboğa ile basın mensupları katıldı.
Yapılan toplantıda konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Yaptığımız hizmet konusunda bilgi vermek ve bir durum tespiti yapmak üzere bir arada bulunuyoruz. Biz enkaz edebiyatı yapmak istemiyoruz. Çünkü her dönemde belediyeyi yeni devralan belediye başkanı bir enkaz edebiyatı yapar biz bunu yapmak istemiyoruz. Bizim amacımız enkaz edebiyatı yapmak değil mevcut durumun fotoğrafını çekip kamuoyuyla paylaşmak ve ondan sonra yolumuza devam etmektir. Kesinlikle mazeret üretmek için bu açıklamaları yapmıyoruz. Afşin Belediyesi olarak ilçemizde hizmetlerimize başladık ve her zaman ileriye adım atarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi
-MAZERET ÜRETMEYE DEĞİL HİZMET ETMEYE GELDİK
Afşin’e hizmet etmeye geldiklerini kaydeden Afşin Belediye Başkanı Güven, “Kamuoyunda, 3 yıl benden hizmet beklemeyin gibi bir söylemler ortaya çıkmış. Kesinlikle öyle bir söylem bizim ağzımızdan çıkmadı. Biz zaten mazeret üretmeye değil hizmet üretmeye geldik. Bu söylem bana ait değildir ve öyle bir söylemimiz olmadı. Belediyemizin seçimden sonraki 50 günlük sürecini özetlemek istiyorum.” diye konuştu.
-KURUMSAL BİR BELEDİYEYE GELMEDİK
Belediyede kurumsal bir yapı bulunmadığını ifade eden Güven, “Belediyemizde ne yazık ki kurumsallaşmış bir yapı bulamadık. Kurumsal bir yapıda olmaması gereken önemli sıkıntılarla karşılaştık ve bu süre içerisinde o sorunları çözdük. Bütçenin birlik prensibine aykırı uygulamalar vardı onları çözdük. Belediyemizdeki atamalarımızı yaptık, müdürlüklerimizi ve organizasyon çalışmalarını olması gerektiği gibi dizayn etmeye başladık. Kent bilgi sistemi kurumsallaşma açısından olmazsa olmazı, bununla alakalı çalışmalarımızı yaptık. Hizmetlerimizi ve mali konuda şeffaflık sağlanması için ve bunu halkımıza gösterebilmek için kent bilgi sistemi çok önemlidir.” diye konuştu.
-HÜYÜKLÜ YOLU “KORSAN” AÇILMIŞ
Hüyüklü yolunun yasalara uygun bir biçimde açılmadığın altını çizen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Hüyüklü yolumuz direk olarak Afşin’in geleceğini ilgilendiren bir yol. Ama ne yazık ki bu korsan bir yolmuş, tamamlanmış bir iş değil. Hüyüklü yolumuzla alakamızla çalışmalarımıza başladık. Yasal hale getirebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yolumuzda kamulaştırma yapılmamış, bu sorunları hallederek yasal hale getireceğiz.” şeklinde konuştu
Güven konuşmasını şöyle sürdürdü:
-FİDANLIK ARAZİSİ
Fidanlık arazisinin devri henüz belediyemize yapılmamış. Bu konuyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Fidanlık arazisinin çözümü için Ankara’da temaslarda bulunacağız. Fidanlık arazisi çok büyük bir proje ve büyük bir yatırım gerektiriyor. Fidanlık arazimizin devri tamamlandıktan sonra parça parça olsa da yatırımlarımıza başlayacağız.
-SİTE 2
Site 2 de çalışmalarımıza başladık. Proje çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. 100 dönümlük bir arazimiz var burayı 4 parçaya ayırdık. İnşallah ramazan ayına kadar bir bölümünü yetiştireceğiz. Yatırım tamamen bitmese bile orada iftar yapılacak bir hale getirme çabasındayız.
-İÇME SUYU ŞEBEKESİ
Alt yapımız 80 li yıllarda yapılmış yapılar. Daha sonradan üzerine ilaveler yapılmış ama bu Afşin’in sorununu kesinlikle çözmüyor. Özellikle suyla alakalı büyükşehir nezlinde ki çalışmalarımız devam ediyor. Projemiz hazır, iller bankasından kredimiz tahsis edildi. Bu noktada büyükşehirle görüşmelerimiz devam ediyor işe başlaması konusunda.
-DOĞALGAZ
Doğalgazla alakamız projelerimiz devam ediyor. Yaz ortalarında projeyi teslim edecekler, 3-4 yıl sonra Afşin doğalgazla tanışacak.
-YOL
Yollarımızda ve alt yapıda olmazsa olmazı yağmur diranaj hatları. Yeni yapacağımız yollarda mutlaka yağmur diranaj hatları olacak. Afşinbey caddemizde proje çalışmamız adaylık döneminde yapmıştık. Kotlarımız alındı, büyükşehirden gelen cevabı bekliyoruz.
-AFŞİN BELEDİYESİ’NİN 50 GÜNLÜK İCRAATLARI

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Belediyesi’ni aldığı günden bu güne yaptığı hizmetleri aktardı.
İşte 50 günde yapılan icraatlar:
-“Alparslan Mahallesi’ne Nitelikli Park”
İlk çalışmalarımıza Alpaslan Mahallesi’nden başladık ve burada yeşil alan çalışması, yol ve kaldırım eksikliklerini gidermek için çalışıyoruz. Açılmayan yollarımızı açıyoruz ve dar olan yollarımızı genişletiyoruz. Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra kaplama çalışmalarına geçeceğiz. Afşin için bu hizmet küçük ama atılan adım çok büyük, çünkü biz bismillah dedik ve bundan sonra çok güzel hizmetlerin altına imzamızı atacağız. İnşallah mahallemizde çalışmalarımız tamamlandıktan sonra çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin yararlanabildiği yeşil alanımız oluşturulacak. Afşin’deki ilk yeşil alanımız Alpaslan mahallesinde oluşturulacak inşallah. Bu yeşil alanın içerisinde çocuk parkı, gençlerin spor yapacağı spor aletleri gibi şeyler olacak.
-“Sanayi sitesinde çevre düzenlemesi”
 
Afşin’de yeni sanayi sitemizde çevre düzenlemesini tamamladık. Eski sanayimizin çevre düzenlemesine geçtik, şimdi orada çalışmalarımız devam edecek. Sanayimizde atıkları daha kolay toplayabilmek için bir traktör tahsis ettik. Park ve bahçelerle alakalı çiçeklendirme çalışmaları başlıyor. Ayrıca Eshab-ı Kehf’te çevre düzenlemesi yapıyoruz. Orta refüjlerde çiçeklendirme çalışmaları yapılacak. İlk etapta 7 bin 500 adet çiçek aldık. Afşin belediyesi olarak çevre düzenlemesine önem vereceğiz. Armutalan Mahallemizde sosyal tesis inşaatına başladık vatandaş, belediye işbirliği ile. Sosyal tesisimizin temelini attık. Önümüzdeki süreçte diğer mahallelerimizde sosyal tesis yapımına başlayacağız. Köy evi düşünüyoruz iki katlı ve 120 metre kare olacak şekilde. Altunelma’da su deposu temizliğini yaptık. Arıtaş ve Sevin grubu mahallelerimizde yayla yolunun ıslahını yaptık. Belediyemizin kaynaklarını kullanarak iki adet aracı belediyemize kazandırdık. Park ve bahçe bölümünde kullanmak üzere mini traktör, asfalt yapma çalışmalarında yaşadığımız sıkıntıların en başında asfalt silindirimizin bulunmamasıydı. Asfalt ekiplerimiz toprak silindiriyle yama yapmaya çalışıyorlardı. İmar revizyon planına başladık. Önümüzdeki hafta içerisinde bir kısmını tamamlayacağız. Daha sonra şehir merkezine geçeceğiz. Bizim buradaki hareket noktamız şuydu, Bir memleketin en iyi durumunu o bölgeden gelen imar tadilatlarıyla anlarsınız. Arkadaşlarımızdan sayıyı istedik ve aylık ortalama 20 imar tadilatı talebi var. İmar planı mümkün olduğunca az sorunlu olan yerlerde aylık bir veya iki olur. Bize gelen aylık 20 imar tadilatı çok sorunlu bir imar planının olduğunu gösteriyor. Bununla alakalı çalışmalarımıza başladık. İnşaat mühendislerimizle ve mütehitlerimizle bir araya gelerek inşallah herkes için adil olan revizyon imar planını hayata geçireceğiz. Bu sorunu çözeceksek herkes için çözeceğiz, bu konudaki kararlılığımız da devam ediyor. Bireysel imar taleplerine cevap vermiyoruz. Bir sorun çözülecekse herkes için çözülsün. Adil bir imar sistemine geçmek için çalışmalarımız devam ediyor.”
-AFŞİN BELEDİYESİ’NİN BORCU TAM 49 MİLYON

Son olarak Afşin Belediyesi’nin borcunu açıklayan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin belediyesinin borcunu açıklamak istiyorum. Şuan ki mevcut duruma göre bizim 2013 yılında gerçekleşen gelirimiz 20 milyon 480 bin TL, yapılan harcama da 19 milyon 528 bin TL. Afşin Belediyesinin borcu 24 milyon 954 bin TL, belde belediyelerinden tarafından devredilen borç 24 milyon 497 bin TL. Toplam olarak faiz hariç Afşin belediyesinin borcu 49 milyon 452 bin TL. Bu sürdürülebilir bir borç değil bir şekilde bu borcu kapatmamız gerekiyor. Hizmetlerimizi yaparken bir taraftan da bu borcu azaltmamız gerekiyor. “ dedi.
Editör: Haber Merkezi