Kahramanmaraş Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Arif Şen ve Yönetim Kurulu Üyeleri ‘Muhasebeciler Haftası’ dolayısıyla Afşin’deki mali müşavirler ve muhasebeciler ile bir araya geldi.

Afşin’de Meka Royal Otel’de düzenlenen toplantıda konuşma yapan Kahramanmaraş Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Arif Şen, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Muhasebeciler Haftası' nedeniyle ilçelerde ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

Mali müşavirler ve muhasebeciler ile yeni oluşumları ve gelişmeleri görüştüklerini ifade eden Şen, “ Muhasebeciler haftamızda bütün meslektaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz ve varsa sorunlarımızı istişare ediyoruz. Haftamız kapsamındaki etkinlikleri paylaşıyoruz” dedi.

Son zamanda artan terör olaylarından dolayı, her yıl geleneksek olarak 'Muhasebeciler Haftası'nda bir araya geldikleri etkinlikleri iptal ettiklerini belirten Kahramanmaraş SMMMO Başkanı Şen, “ Bu yıl şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden meslektaşlarımız için mevlid programı düzenledik. Bu etkinlik dışında ise ilçelerimizdeki meslektaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Mali müşavirler ve muhasebeciler olarak yaşanan mesleki sorunlarla alakalı meclise sunulmasını için gelir vergisiyle alakalı usul kanunu beklentilerinin bulunduğunu söyleyen Şen, “ Kutsal görevlerden bir tanesi olan verginin toplanmasında arkadaşlarımız çok ciddi bir görev icra etmektedirler. Ücretlerimizi mükelleften alan ancak komu görevi yapan serbest meslek sahipleri olarak önemli bir görev icra ettiğimizi belirtmek istiyorum. Kahramanmaraş ve ilçelerimizde toplamda 620 meslektaşımız görev yapmakta ve mesleğimizin zorluğuna rağmen bu sayı her geçen gün artmaktadır. Önümüzdeki süreçte, basit usulde kayıtlı olan mükelleflerin gerçek gelire geçmesi yönünde bir tasarı bulunmaktadır. İlimizde 13 bin basit usul mükellefinin bulunduğunu düşünürsek 8 bin adet yeni mükellef ordusu karşımıza çıkacak. Biz bu durumu Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile de paylaştık. Sayın Bakanımız Ağbal da sıkıntılarımızın giderilmesi anlamında çalışmaların bulunduğunu bizlerle paylaştı. Önümüzdeki dönemde muhasebecilik hizmetinin yükümüzün daha da hafifletilerek  ortaya sunulacağını belirmek istiyorum. Afşinli meslektaşlarımızın vergi haftalarını kutluyorum.  

Daha sonra konuşma yapan Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Afşin Temsilcisi Ünal Peköz ise Kahramanmaraş Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Arif Şen ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Afşin’de Meka Royal Otel’de düzenlenen toplantıya  Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Arif Şen, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Abdullah Kalın ve yönetim kurulu üyeleri,  Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Afşin Temsilcisi Ünal Peköz ile ilçede faaliyet gösteren mali müşavirler ve muhasebeciler katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi