AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın 64. Hükümete Kültür ve Turizm Bakanlını olarak atanması Afşin'de davul zurna ile kutlandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni bakanlar kurulu listesinde 3 dönemdir AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yapan Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması Afşin'de sevinçle karşılandı. Afşinli vatandaşlar, Ünal'ın bakanlığını Afşin Belediyesi önünde halay çekerek kutladı.

Kültür ve Turizm Bakanı olan Mahir Ünal'ın yanı sıra AK Parti eski Kahramanmaraş milletvekili Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyesi Yıldırım Ramazanoğlu'nun eşi Sema Ramazanoğlu ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olması sevinci ikiye katladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Kahramanmaraşlılar, 54. Hükümette Milli Eğitim Bakanı olan Mehmet Sağlam'ın ardından tekrar bakanına kavuştu.

Sevinç gösterilerinin ardından açıklama yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, 1 Kasım Genel seçimlerinde Kahramanmaraş'ın Ak Partiye çok önemli bir destek verdiğini hatırlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın, Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Kırbıyık, " AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı. Bu isimlerin arasında Türkiye için çok önemli bir isim olan Mahir Ünal'da yer alıyor. Sayın Bakanımız Mahir Ünal'a yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemize, milletimize, partimize ve Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Sayın Bakan'ımızın, Kültür ve Turizm Bakanı olarak ülkemiz adına önemli işlerin altına imzasını atacağını biliyoruz. Afşin'imiz için, Kahramanmaraş'ımız için ve Türkiye için güzel bir sonuç oldu" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Afşin Belediyesi önünde toplanan Afşinli vatandaşlar Ünal'ın Bakan olarak atanmasını çekilen halaylarla kutladı.

 

Editör: Haber Merkezi