AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal: “Bu olayın failleri en kısa sürede yakalanacak.” Dedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde belediyeye ait kültür merkezinin bahçesinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 31’e yükseldi. 100’ün üzerinde yaralının da tedavisine devam edilirken AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünal, “Hükümetimi Suruç’taki patlamayla alakalı konuyla çok yakından ilgilenmekte ve tabi ki içimiz yanıyor. Orada ortaya çıkan bu vahşet ve maalesef televizyonlarda o görüntülerin yayınlanması insanların kalbine ve zihnine korku olarak düşmesi istenmeyen görüntülerdir. Türkiye’de bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanmaması gerektiğinin altını çiziyorum.  Bu saldırının mazlumlarının ve mağdurlarının, masumların etnik kimliklerine veya inançlarına bakarak bir açıklama yapamayız. Orada terörün aldığı canlar vardır ve bu canlar bizim canlarımızdır. AK Parti olarak meseleye biz bu şekilde bakıyoruz. Bu olayın faillerinin en kısa sürede yakalanması ve bu saldırıda herhangi bir ihmal söz konusuysa bu ihmali yapanlarla alakalı tabii ki Hükümetimiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. “ diye konuştu.

Patlamayla alakalı siyasiler tarafından yapılacak açıklamaların çok önemli olduğuna değinen Ünal, “Bundan sonra özellikle HDP’li yetkililerin yapacakları açıklamalar çok önemli. HDP’li yetkililer bu terörist saldırısının amaçlarına hizmet edecek açıklamalar yapmaması gerekiyor. Çünkü bu saldırının hedefi bölgedeki düşmanlığı derinleştirmektir. Bu düşmanlığın derinleşmesine hizmet edecek bir kullanılmamalıdır. Barışa, çözüme ve ortak yaşama destek verecek bir dil kullanılmalıdır. Kullandığımız dilin ve açıklamaların asla terörün amacına hizmet etmemesi gerekiyor. Bu saldırının karşısında hep birlikte tek bir vücut halinde durmamız, istikrarın barışın ve çözümün yanında birliğimizin, kardeşliğimizin yanında durmalıyız. Bunun dışında ötekileştiren, yargılayan bir dil bu terör saldırısının amacına hizmet edecek. Bundan sonra bölgede ve sınırda daha güçlü tedbirler alınacak.” Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi