Onikişubat Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 4 yıldır devam eden KahramanmaraşBilgiyle Buluşuyor Projesi'nin protokolü yenilendi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen protokolde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Eğitim yatırımları kapsamında, Onikişubat ilçesinde köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinin 65'ine Bilgi ve Kültür Evleri yaptıklarını hatırlatan Mahçiçek, " İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ciddi çalışmalar yapıyoruz. Onikişubat ilçemizde köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerimizden 65 tanesine Bilgi ve Kültür Evleri yaptık. Her yıl eğitim ve öğretimin başında "Kitaplar Devletimizden, Kırtasiye Seti ve Okul Çantaları Onikişubat Belediyemizden" sloganı ile 12 ile 15 Bin adet arasında kırtasiye seti ve okul çantası dağıtımı gerçekleştirdik. Kırsalda bulunan okullarımızın tümünde ihtiyaç olan yerlerde iyileştirmeler yaparak, her okulda istinasız oyun takımları kurduk. Şehir merkezlerimiz dâhil kırsalda yurtları ile beraber İmam Hatip Okulları yaptık. 
Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında aşağı yukarı 4 yıldan bu yana her sene en az 60 Bin kitap aldık. Geçen sene 34 Bin safahatı bütün liselerimize dağıtık. Rakamsal olarak baktığımız zaman bütün Kahramanmaraş'ta dağıttığımız kitaplar sonucunda 1 Milyon 660 Bin öğrencimize ulaştık.

"Projemiz Türkiye'de Bir İlk"

Bu ülkede ilk defa uygulanan bu projeyi bu sene de devam ettirerek, bu yılda 60 Bin adet kitap alacağız. Bu kitapları yine bütün okullarımıza 5'li ve 10'lu setler halinde dağıtacağız. 
2017-2018 eğitim ve öğretim yılında hiç bir zorunluluğu olmadığı halde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız sınav kapsamında 88 Bin öğrencimiz katıldı. Çocuklarımızın kitaplarını okumasından dolayı çok mutlu olduk. Bizim amacımızda zaten onları okutmaktı. 
Global olarak eğitim çalışmalarımızın içerisinde iyi bir noktaya ulaştık. Sosyal Etkinlik Merkezleri adı altında açtığımız üniversiteye hazırlık kurslarımızda öğrencilerimizin kitaplarından, üniversite kayıt ücretlerine kadar masraflarını biz karşıladık. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılımızda üniversite hazırlık kurslarına katılan 2400 öğrencimiz %70 oranında başarı sağladı. Öğrencilerimizin üniversite sınavını kazanmalarını sağlamak bizim için en büyük mutluluktur. Yurt ihtiyacı olan öğrencilerimizi milletvekillerimize yönlendirerek, destek olduk. Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde ki takviye kurslarımız da yine bu yıl devam edecektir. 
Eğitim çalışmalarımız kapsamında bu ülkenin çocuklarının okumasını temin ederek, ülkesine milletine faydalı insanlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber çok güzel bir iletişim kurarak ilerleme kaydettik. Kendilerine de verdikleri destekten çok teşekkür ediyorum.


"Nitelikli İnsanların Yetişmesinde Birinci Faktör Eğitimdir"
Bu ülkeyi gelecekte iyi yerlere taşımak istiyorsanız, nitelikli insanlar yetiştireceksiniz. Nitelikli insanların yetişmesinde birinci faktör eğitimdir. Eğitim alanında çalışmalarımız devam edecektir. Bu önemli projede emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Eğitim camiamıza ve öğrencilerimize hayırlı, uğurlu ve faydalı olsun." açıklamasında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise proje kapsamında Onikişubat Belediyesi tarafından dağıtımı gerçekleştirilen kitaplar sayesinde öğrencilerin okumaya ilgisinin arttığını söyledi.
Projenin maliyetinin Onikişubat Belediyesi tarafından karşılandığını dile getiren Akkurt, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldüğünü dile getirdi.
Konuşmaların ardından Mahçiçek ve Akkurt, protokolü imzaladı.

Editör: Haber Merkezi