Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, PekinEXPO 2019 Uluslararası Bahçecilik Sergisi için, bir dizi temasta bulunmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e giderek EXPO 2019’a katıldı.

EXPO 2023’e hazırlıklar yapan Başkan Mahçiçek, Çin’in başkenti Pekin’in ev sahipliği yaptığı 2019 Beijing Uluslararası Bahçecilik Fuarı “Yeşil Yaşa, Daha İyi Yaşa” teması ile 29 Nisan’da kapılarını açan fuara katılarak bir dizi temaslarda bulundu.


29 Nisan -7 Ekim 2019 tarihleri arasında 192 gün sürecek olan fuarda, 71. Olağan AIPH Genel Kurulu gerçekleştirildi. EXPO ülkelerinin katıldığı toplantıda, Başkan Mahçiçek’tebir konuşma yaptı. Konuşmasında, Kahramanmaraş’ımızın tarihi, doğası, kültürü ve mutfağıyla eşsiz özelliklere sahip olduğunu, 2023 yılında katılımcıları şehrimizde ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti dile getirdi. EXPO fuarının şehirlere kazandırdığı kimliğe de değinen Başkan Mahçiçek “ EXPO 2023 ile Kahramanmaraş, bir dünya kenti olacak ve ticari, ekonomi ve kültürel açıdan ilerleme yolunda büyük bir ivme kazanacak. Son bir yılda canla başla çalışarak, öngörülenden daha önce projemizi tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Dünyanın değişik kentlerinde yapılan EXPO alanları aynı zamanda şehrimizde yapılacak EXPO 2023 için de bir davet zemini oluşturmaktadır ve Başkan Mahçiçek yaptığı konuşma sonunda da tüm ülke katılımcılarını şehrimize davet ederek şehrimizin ve ülkemizin güzelliklerini görmelerini istedi.

Genel Kurul’da Pekin EXPO 2019, Katar Doha 2021, Polonya Lodz 2024, Tayvan Yaichung 2018, Çin Jiangzhou 2021, Avustralya Sydney 2022 ve Kahramanmaraş Onikişubat 2023 sunumları yapıldı. Japonya Yokohama 2027 için başvurusu kabul edildi.

Polonya ve Tayland Resepsiyonlarına da katılan Başkan Mahçiçek, dünya ülkeleri temsilcileriyle bir araya gelerek EXPO 2023’ü anlattı.

Genel Kurul sonrası, AIPH Başkanı Bernard Öosrom’la yaptığı görüşmenin ardından şehrimizin simgesi bakır fincanlarımızdan hediye etti.

EXPO 2024 Polonya Lodz Başkanı MaciejRiemer, EXPO 2022 Hollanda Amsterdam Almera Başkanı SvenStimac ve Hollanda ekibi, Katar Komiseri Faika Aşkanani, Bangladeş Komiseri Abdul Matina, Pakistan Delegesi  Mr.AbdulWahid ile de görüşmeler yapan Başkan Mahçiçek, şehrimizde yapılacak EXPO fuarı için hazırlıklara devam ediyor.

EXPO 2019 Pekin’de görevli hemşehrilerimizle de fotoğraf çektiren Başkan Mahçiçek, oldukça verimli geçen temaslarının ardından yurda döndü.

Editör: Haber Merkezi