Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, girişimcilik eğitimi alan kadın kursiyerlere, eğitimin önemini anlattı. Mahçiçek, “Bu memleket ne çektiyse, cehaletten çekmiştir. Bu nedenle ne olursa olsun, çocuklarımızı okutacağız” dedi. 

Onikişubat Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen kadın girişimcilik kursu tamamladı. Kursu başarıyla tamamlayan 30 kursiyer, bugün düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki programda konuşa, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2 yıldır toplumun tüm kesimlerine hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Onikişubat Belediyesi’nin hemen her alanda vatandaşlarının yaşam standartlarını daha da artırmak için gayret gösterdiğini belirten Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bir taraftan okullar yapıyoruz, bir taraftan özellikle kırsal mahallelerdeki gençlerimizin ders çalışabileceği, hanım kardeşlerimizin rahat bir şekilde dinlenebileceği, eğitim alabileceği, bilgi ve kültür evleri yapıyoruz. Oralarda bu kabil imkanlar yoktu. Seçim çalışmalarımız esnasında o köylere gittiğimizde plastik terliklerle çamur içerisinde okula giden çocuklarımızı gördük. Ama Allah’a şükür, bugün itibariyle çocuklarımız çamura basmıyor.”

Konuşmasında eğitime de vurgu yapan Başkan Mahçiçek, eğitimin ailede başladığını belirtip, bu noktada kadınlara büyük görev düştüğünü söyledi. Mahçiçek, şöyle devam etti:

“Şunu iyi bilelim, bu ülke ne çektiyse cehaletten çekmiştir. Bu nedenle mutlaka çocuklarımızı okutacağız. Hem ülkesine hem ailesine hem de milletine faydalı bireyler olarak yetiştireceğiz. Gördük ki bu ülkenin iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Bu ülkenin vatanını, milletini ve ailesini koruyacak vatanperver insanlara ihtiyacı var. Bizim bir sene de okul ve camilere harcadığımız para, 1 milyon 600 bin lira. Bakın 20 günden bu yana sabahlara kadar nöbet tutuyoruz. Bu ülke bunları hak etmiyor, bu ülke güzel bir ülke. Türkiye, Allah için uluslararası ölçekte mazlum milletlere en çok yardım veren ülke. Bu ülkenin üzerinde oynanan oyunlara çok iyi vakıf olmamız lazım. Dediğim gibi, bizler okumamış olabiliriz ama çocuklarımızı okutacağız. Bizler de sizlere farklı alanlarda faaliyet gösterebilecek çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarla inşallah kendi işyerlerinizi açacaksınız, meslek kursları verebileceksiniz, yani bu belge elinizde olduğu müddetçe her türlü ekonomik faaliyetler yapabileceksiniz. Oradan da evimize ekmek götüreceğiz. Biz inşallah toplumumuzun tüm kesimlerine olduğu gibi sizlere de hizmet etmeye devam edeceğiz. Hepinize başarılar diliyorum.”

Programda konuşan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise tüm kurumlarla koordinasyon içerisinde olarak bu eğitimleri vermeye devam edeceklerini söyledi. Gökşen, “Biz Onikişubat ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak halk eğitimle, Onikişuat Belediyesi ile işbirliği içerisinde çeşitli kurslar açıyoruz. Dönemler bittiğinde de sertifikaları veriyoruz. İnşallah sayın başkanımızın ve başkan yardımcılarımızın da öncülüğünde 2016-2017 eğitim-öğretim sezonu boyunca yine değişik faaliyetlere, değişik kurslara imza atacağız. Halkımızı milletimizi her alanda yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Banu Pakdil, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt ve Havva Ece Saygaz’ın da katıldığı program, sertifikaların takdim edilmesi ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi