Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, İl Cemiyet Başkanları ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan Deveboynu ve yönetimi Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, basın mensuplarının kamuda en değerli ve önemli faktör olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi.

“ Basın mensupları tanıtım açısından çok önemli ve kıymetlidir. Sizler gibi gazeteci arkadaşlarımız yerel dinamiklerin ortaya çıkmasında çok önemli bir faktördür. Kamuoyunun doğru bilgilenmesinde önemli görev ve misyonlarınız var. Bunları da layıkıyla yerine getireceğinizden eminim. Hep beraber, bir taraftan yaparak bir taraftan da yaptıklarımızı göstererek, ülkemizin büyümesi ve gelişmesinde, uluslararası ölçekte mesafe almasında hepimizin gayreti olacaktır.

Bu bağlamda bir de dün yurt dışından misafirlerimiz geldi.  İngiliz bir misafirimiz güneşi görünce, hiç güneş görmediğini dile getirerek, güneşte oturmak istedi. Memleketimizin tabiat güzelliğini inşallah hep birlikte ortaya çıkaracağız. Kahramanmaraş hem güzel hem de çok önemli bir özelliği olan bir memleket. Hem manevi dünyası zengin olan hem de memleketine yürekten bağlı olan insanların yaşadığı bir kent. İş âlemi olarak değerlendirirsek, bütün kazançlarını memlekete yatırım yapan insanların şehri Kahramanmaraş.

Geçen sene ihracatı ele aldığımızda sadece Kahramanmaraş’ta dışarıdaki şirketler hariç 950 milyon dolar kazanç elde edilmiş. Bunu dışarıdaki şirketleri ile beraber topladığımız zaman aşağı yukarı 2,5 - 3 milyar dolar kazanç elde edilmiş. Ama bizim eksiğimiz bu kadar imkanları, özellikleri olan bir memleketin çok fazla tanınmaması. Bu tanıtım noktasında da siz değerli basın mensuplarımıza çok önemli görevler düşüyor. Bir memleket düşünün ki; tekstilde 3’te 1, çimentoda %10, enerjide %12, dokumada %14’ünü üretiyor. Çelik eşyada %65’ini üretiyor. Ama bu memleketin maalesef bu alanlarda bir markası yok. Bu çalışmaları, bu değerleri inşallah markalaştırıp hem ülke içinde hem de uluslararası düzeyde gündeme getirebilirsek, bu tanıtım eksikliğini gidermiş olacağız. Ben bir kez daha memleketimize hoş geldiniz diyorum.”

Editör: Haber Merkezi