Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan-Afşin Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, 125 kişilik delege listesini belirlemek amacıyla, 13 Ocak 2018 günü sandık başına gideceğini söyledi.

2014 yılında seçimi kazanarak, ikinci defa Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı seçilen Adil Bölükbaşı, demokratik bir ortamda seçimi yapacaklarını ifade ederek, seçim sonucunun hayırlı olmasını temenni etti.

Sendikanın örgütlü olduğu işyerlerinde işçileri ziyaret ettiklerini ve desteklerini istediklerini ifade eden Bölükbaşı, gösterilen teveccühe layık olabilmek için çok daha fazla çalışacaklarını söyledi.

13 Ocak 2018 günü sendika üyesi işçilerin sandık başına gideceklerini ve hür iradeleri ile yeni yönetimi belirleyecek olan 125 kişilik delege listesini seçeceklerini belirten Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 “2011 yılında göreve geldiğimizde adil bir yönetim sergileyeceğimizi ve işçinin her zaman yanında olacağımızı belirttik. Görev süremizde yaptığımız çalışmaları ve elde edilen kazanımları da işçilerimiz en iyi şekilde biliyor. İşçi arkadaşlarımızın kendilerini en iyi şekilde temsil edeceğine inandığı delegeleri seçeceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Maden işçilerinin dünyadaki en zor işlerden birini yerine getirdiklerine değinen Bölükbaşı, “Bizler madenciler olarak alın terimizi kömürün karasına karıştırıyoruz ve Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunmak için dünyanın en zor ve tehlikeli işlerinden birini yapıyoruz. Afşin Elbistan Linyitlerine 300 kişi yeni işçi alımı için mücadele verdik. Yeni madencilerimiz geçtiğimiz günlerde görevlerine başladılar. Sendika temsilcileri olarak madencilerimizin bütün haklarını ve işlerini kolaylaştıracak adımlar atılması için mücadelemize devam edeceğiz. 13 Ocak cumartesi gün ü yapılacak olan genel kuruldu tüm madenci kardeşlerimizin desteğini istiyoruz. Sandıktan çıkacak sonuca saygımız var. İşçimizin dediği olacak. İşçimiz huzur içinde gönül rahatlığı ile oyunu kullanıyor. Biz, kazananın maden işçisi olması için mücadele ettik. Yeniden bize görev verilirse mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun”

Editör: Haber Merkezi