Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’ndeki bayramlaşma programı, sendika bölümü iptal edilerek şehit cenazesi dolayısı ile bayramı görevi başında geçiren işçileri ziyaretle sınırlı tutuldu.

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi ile Çöllolar Kömür İşletmesi’nde çalışan işçiler, bayramı buruk kutladı. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bayramlaşma programı, Elbistanlı Yarbay Hilmi Özer’in Giresun’daki helikopter kazasında şehit olması nedeniyle bu Ramazan bayramında sadece işyerleri ile sınırlı tutuldu. Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, 3 güne yayılan programda bayramı mesai başında geçiren üyelerini ziyaret etti. AEL ve Park Teknik ile Memur Site Misafirhanesi’ndeki sendika üyesi işçiler ile tek tek bayramlaşan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetimi, işçilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Başkan Bölükbaşı, yaşanan terör olayları ile en son Giresun’daki helikopter kazasında Elbistanlı Yarbay Hilmi Özer’in şehit olması nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını ifade etti.

Bölükbaşı, “Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle şehit olan güvenlik güçlerimizin acısını bu bayram gününde içimizde hissettik. Son olarak da bayramın birinci günü gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Hemşerimiz Yarbay Hilmi Özer, Giresun’daki helikopter kazasında şehit oldu. Şehidimizi, son yolculuğuna dualarla uğurladık. Buruk bir bayram yaşadık. Başımız sağ olsun. Bu acı haberden dolayı sendika binamızdaki bayramlaşma programımızı iptal ettik. Mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla işçi arkadaşlarımız ile bir araya gelmek istedik. Birçok arkadaşımız bayramı evinde geçirirken çalışan işçi kardeşlerimiz de var. Biz de görev başında olan işçi arkadaşlarımızı işyerlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladık” dedi.

Başkan Bölükbaşı, “Bayramlar birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğu özel günlerdir. Bu vesile ile başta işçi arkadaşlarımız olmak üzere tüm Elbistan halkının mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum. İşçi kardeşlerime bugüne kadar olduğu gibi bugün de yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. Bizler de sendikacı olarak bayramı onlarla birlikte geçirdik. Bundan sonraki günlerimizin bundan daha güzel olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi