Afşin Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür İşletmesi'nde 6 ve 10 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen ve 11 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan göçüklerin 5. yılında Mevlit-i Şerif programı düzenlendi.

Çöllolar Kömür İşletmesi'nde düzenlenen programda konuşma yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin'de 2011'de tüm ülkeyi yasa boğan elim bir kaza meydana geldiğini belirtti.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “ Afşin’de 2011 yılında tüm ülkeyi yasa boğan elim bir kaza meydana geldi.  6 Şubat ve 10 Şubat tarihlerinde yaşanan olayda 11 madencimiz hayatını kaybetti. Allah’ın rahmetine kavuşan madencilerimiz tekrar anmak, Fatiha okumak için ve acı da olsa bu elim olayı tekrar hatırlamak içim burada bulunuyoruz. Mekanları cennet olsun. Allah böyle bir acıyı, böyle bir afeti ne ilçemiz nede bu sektörde çalışan firmalarımıza ve ülkemize yaşatmasın” açıklamasında bulundu.

Kaymakam Budan’ın konuşmasının ardından erken saatlerden itibaren şehit madencilerin aileleri, madenciler, ilçe halkı Çöllolar Kömür Havzasında 11 maden şehidi için oluşturan anıtı ziyaret ederek yakınları için gözyaşı döktü, dualar okudu.

Anıt Mezarda açıklama yapan Türkiye Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “ 2011 yılında meydana gelen feci bir olayın akıbetini hep birlikte yaşadık. Maden şehitlerimizin 5. Yıl dönümünde bu acıyı hatırlamak ve ruhlarına dualar hediye etmek için bir araya geldik. Şehit ailelerine ve katılımcılara aramızda oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Çollolar’da meydana gelen olayı ve hayatını kaybeden 11 madenciyi hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Bölükbaşı, “ Bu süreçten sonra maden şehitlerimizin ailelerine Maden-İş Sendikası ve yetkili firma olan Park Teknik olarak yardımcı olmak zorundayız. Şehit yakınları haklı olarak üzgün, kırgın ve biz bunların hepsini biliyoruz. Soma’da yaşanan elim olayda 301 madencimizi kaybettik. Ermenek’te 18 madencimiz hayatını kaybetti. İnşallah Cenabı Allah bu tür olayları bizlere birdaha yaşatmaz” açıklamasında bulundu.

Programa, şehit madencilerin aileleri Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Park Teknik A.Ş İşletme Müdürü Mustafa Kıraç, Çöllolar Kömür İşletmesi Müdürü Şeref Aksu, Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, sivil toplum örgütü temsilcileri, madenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 



Editör: Haber Merkezi