Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi mevcut Başkanı Adil Bölükbaşı ile Başkan Adayı Lütfi Yıldız, bir süre sonra yapılması planlanan sendika seçimleri için güç birliğine gitti. Alınan karar ile seçimlerde Adil Bölükbaşı aday olacak.

Afşin Hükümet Konağı’nda İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy’un hakemliği ve Çalışma Bölge İşkur Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aslan’ın nezaretinde uzun süren görüşmeler sonunda seçimlere tek adayla gidilmesine karar verildi. Konu Afşin-Elbistan Linyit İşletmeleri’nde (AEL) görev yapan işçilere de deklare edilirken, birlikten güç doğacağı ve işyerinde huzurun daha da artırılması için böyle bir karar alındığı açıklandı.

Afşin Kaymakamlığı’nda yapılan anlaşma sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Fatih Aksoy, her iki tarafa da teşekkür etti. Kaymakam Aksoy, “Önümüzdeki süreçte yapılacak olan Maden-İş delege seçimleriyle ilgili olarak arkadaşlarımızla hep beraber bir araya geldik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Kendilerinden ilçelerimizin güvenliği, barışı için bir araya gelmelerini, birlik olmalarını rica ettik. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hepsi için, ilçelerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Güzel olur inşallah” dedi.

Daha sonra heyet konuyu işçilere açıklamak üzere AEL işletmelerine geçti. İşçilerle görüşen adaylardan Lütfü Yıldız, “Valimizin, sivil toplum örgütlerimizin, idarecilerimizin bizlerden isteği oldu. Yaklaşık 65 yıldır böyle bir olay olmamış. Bu konuda sağduyulu olmamızı, anlayış göstermemizi istediler ve talepte bulundular. Bizlerde düşündük. Ekip arkadaşlarımızla konuştuk. Adil Başkan ve İsmail Aslan’a teşekkür ediyorum. Bizde bu konuyu işçi arkadaşlarımızla paylaşalım istedik. İş barışını, huzurunu sağlamayı düşündük. Bizlerin iç çekişmeleri hiçbir zaman kâr getirmeyecek. Bizler düşman değiliz. Benim Adil başkan ya da İsmail başkanla problemim yok. Rakip olabiliriz, tüm alanlarda bu muhalefetlik olur. Kısa süre önce bir siyasi partimizde güzel bir şey yaşandı. Seçim bitti her şey bitti. Ama biz seçimden önce tabanın sesini, STK’ların, sesini dinledik. Bizde onlara uyduk. Sizlerden de bu durumu anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Bizler sizleri düşünerek böyle bir karar verdik. Hiç kimse ‘benim olsun’ demedi. Bizler sırf burayı düşünmüyoruz. Genel merkezi de düşünüyoruz ve birlikte hareket etmenin kârlı ve avantajlı olacağını düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ise, “Burada her zaman olduğu gibi, herhangi bir sıkıntı olsa sebebi biziz. Bir şey olsa Lütfü ya da Adil başkan sebep. Geçmişte Siirt’te de oldu. Ufak tefek sıkıntılar olacaktır. Ben bugüne kadar koltuk sevdalısı değil, hizmet sevdalısı olduğumu söyledim. Ama önce memleket sevdalısıyız” ifadesini kullandı.

Başkan Bölükbaşı, “Baktığımız zaman arkadaşlarımızın hepsinin yüzü gülüyor. Bu sendika hepimize yeter arkadaşlar. Paylaşmayı bilirsek, adam gibi olursak hepimize yeter. Ben şuna inanıyorum ki; bundan sonra burada muhalefet olmaz. Neden? Çünkü yapamıyorsak bırakıp gideriz. Mutlaka eksiklerimiz olmuştur. Yüzde 100 memnun edemezsin. İsmail başkanda geldi, ‘bölgemizin huzuru’ dedi. Kaymakamımız bizleri çağırdı. Yönetim kurulumuzla görüştük. Sağ olsunlar, ‘bölgeye, işçiye, huzur için ne gerekiyorsa onu yapman lazım’ dediler. Benim listem bayrağı altında seçime gideceğiz. Sandığı ortaya koyup çayımızı içeceğiz. Kim kime oy veriyor düşünmeyeceğiz. Nasip olan koltuğunu alacak. Bizim birilerini korumaya dönük çalışmamız yok. Buradaki insanlar delege olacak. Belki bizler yanlış yapabiliriz. Sizler düzelteceksiniz. Allah hepimize hayırlı eylesin” şeklinde konuştu.

Çalışma Bölge İşkur Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aslan da konuşmasında şunları kaydetti:

“Adil ve Lütfü kardeşime teşekkür ederim. Bu çalışma için bir emek verildi. Altyapı olmadan bir şey olmuyor. Bu durum hiç olmamış bu işletmede. Bizler hata yaptık, yanlış yaptık. En büyük hatayı ben yaptım. Onun cezasını da tabiri yerindeyse çektim. Arkadaşlara ‘birlik ve beraberlik içinde olun’ dedim. Burası bir sendika. Sendikal tarihte ilk defa böyle bir seçim olacak. Onun için her iki arkadaşımıza da teşekkür ediyorum. Önümüzde bir yol var. Bu birliğin ve beraberliğin meyvelerini göreceğiz. Bu birlik ve beraberliği yukarıya da taşıyacağımıza inanıyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun. İnsanlar bölünmesin, kamplara ayrılmasın. Çok iyi olduğuna inanıyorum.”
Editör: Haber Merkezi