Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’ndeki başkanlık yarışını, 2 dönemdir bu görevi sürdüren Adil Bölükbaşı güven tazeledi.

3 adayın yarıştığı seçimde, Adil Bölükbaşı’nın hazırladığı delege listesi, rakiplerine büyük fark atarak 3.kez girdiği seçimden yüzünün akıyla çıkan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “Kazanan maden işçisi oldu” dedi. Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’ne üye olan bin 862 işçi, yeni başkan ve yönetimini belirlemek için sandık başına gitti. Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’nin örgütlü olduğu Elbistan, Kayseri, Kahramanmaraş, Siirt ve Şırnak’taki işyerlerinde 9 sandık kuruldu.

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube yönetimini belirleyecek 125 delegenin seçim yarışında oy kullanma işlemi, sabah saatlerinde başladı. Seçimler öncesinde jandarma tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

Seçimlere, mevcut başkan Adil Bölükbaşı ile Cuma Satılmış ve Mustafa Özkara’nın hazırladığı 3 ayrı delege listesi ile gidildi. Seçimlerin kaderini ise Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletmesi’ndeki sandık belirledi.

Bu sandıkta oy kullanacak üye sayısı bin 109 olarak açıklandı. Sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erdi. Sandıklarda oy sayımının başlamasıyla birlikte heyecan doruğa çıktı. Seçimlerde bin 682 oy geçerli sayıldı.

 Oyların sayılmasının ardından çoğunluğu sağlayan Adil Bölükbaşı, en yakın rakibine yaklaşık 900 oy fark atarak yeniden başkanlık ipini göğüsleyen isim oldu. Adil Bölükbaşı, bu sonuçla 3.kez çıktığı başkanlık yarışından da zaferle ayrılmış oldu.

Afşin Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde (AEL) kurulan 1 Nolu sandıkta oyunu kullanan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, seçimlerin tüm maden işçisi camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Kazananın kendisi değil maden işçileri olduğunu vurgulayan Başkan Bölükbaşı, “2011 yılında göreve geldiğimizde adil bir yönetim sergileyeceğimizi ve her zaman işçinin yanında olacağımızı belirttik. 6 yıllık görev süremizde yaptığımız çalışmaları ve elde edilen kazanımları da işçilerimiz en iyi şekilde biliyor. İşçi arkadaşlarımız da bunun bilincinde olarak sandık başına gitti. İşçimiz huzur içinde gönül rahatlığı ile oyunu kullandı. İşçi arkadaşlarımızın kendilerini en iyi şekilde temsil edeceğine inandığı delegeler yönünde oyunu kullandı. İşçimizin dediği oldu. Biz, kazananın maden işçisi olması için mücadele ettik. Çok şükür, yeniden bize görev verildi. Bugün, kazanan işçimiz olmuştur. Bizlere destek veren ya da vermeyen tüm işçilerimizden Allah razı olsun. Camiamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Seçim yarışının geride kaldığını hatırlatan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Bölükbaşı, “Seçim süreci, bugün itibariyle bitmiştir. Maden işçisi, tercihini yapmıştır. Bundan sonra, emek ve ekmek mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. İşçimizin iş ve yaşam standartlarını yükseltmek için omuz omuza çalışacağız. Asıl olan emektir. Biz de bunun bilincinde olarak bize verilen emaneti en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceğiz. Maden işçisi için 6 yıldır sendikacı olarak verdiğimiz mücadelemize yeniden besmele çekip kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi