Obezite hastalığı nedeniyle 210 kiloya ulaşan annesinin sağlığına kavuşması isteğini gazeteciler aracılığıyla duyuran lise öğrencisinin sesini doktorlar duydu.
Namık Kemal Mahallesi'nde eşi ve bir çocuğuyla yaşayan 48 yaşındaki Cavidan Binici, 14 yıl önce kilo almaya başladı. Tedavi olmasına rağmen kilo veremeyen, yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken Binici'nin hayali, gazetecilerin yaptığı haberle umuda dönüştü. Gazetelerde yer alan haberler sonrası bir televizyon programına konuk olan Binici'nin tedavisi, programdaki doktorlar tarafından üstlenildi.
Hastalığından dolayı ihtiyaçlarını karşılayamayan annesini biran olsun yalnız bırakmayan ailenin tek çocuğu Uğur Binici ise eski günlerine dönmesini istediği annesine uzanan yardım elinden dolayı mutlu oldu.
Obezite hastası Cavidan Binici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavisinin üstlenildiğini ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından da kendisine ev verilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Oturduğu yerden nefes alamadığını ve cihazlara bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü belirten Binici, şunları kaydetti:
"Çok sevindim, çok mutlu oldum. Size çok teşekkür ederim. Oğlum ve eşimden başka kimse yok. Buralardan dumanlar geliyor, bende nefes alamıyordum. Belediye Başkanımız bana ev verdi. Beni çok mutlu etti. Bugün çok sevinçliyim. Allah, Anadolu Ajansı'ndan da razı olsun. Benimle ilgili yapılan haberi yayınlayan gazetelere de çok teşekkür ederim. Siz olmasaydınız benim sesimi kimse duymazdı. Ağladığımı kimse görmezdi. Burada yaşadığımı kimse bilmezdi. Acı çektiklerimi hiç kimse bilmezdi. Sayenizde beni herkes gördü. Bana yardım ettiler."
Oğlunun eğitim masraflarının da Kahramanmaraş Belediyesince karşılanacağını dile getiren Binici, "İnşallah ben de sağlığıma kavuşurum, herkese iyilik ve yardım yapmak isterim. İnşallah biran önce iyileşirim" dedi.
Yaşar Binici ise eşiyle ilgili haber yapılmadan önce oğlu Uğur'un hayatının zorluklarla geçtiğini söyledi.
İşleri nedeniyle kendisinin evde olamadığını, oğlu Uğur'un ise 24 saat annesinin yanında kaldığını dile getiren Binici, "Yaşıtları dışarıda gezip oynarken, oğlum annesiyle ilgilenip evde hapis hayatı yaşadı. En güzel hediye sizlerin sayesinde oldu. Sesimizi duyurdunuz. Çıkan haberler sayesinde bir nebze olsun hastamız moral buldu. Temiz bir ortama gidecek ve tedavisi yapılacak. Sizlerin sayesinde belediye harekete geçti" diye konuştu.
Binici, eşinin tedavi sürecinin bir süre evde devam edeceğini, daha sonra tedavi kapsamında eşinin doktorlarca İstanbul'a götürüleceğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi