Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Merkezi Eğitim Merkezlerine başvuru süreci ve aşamaları hakkında bilgi verildi. 
'Mesleki Eğitim Merkezleri Seni Bekliyor' başlığıyla yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul mezunu olup liseye kayıt yaptırmayan yahut kayıt yaptırıp liseye devam etmeyenlere (ara sınıflar dahil) bir imkan daha tanındığı belirtildi.
Söz konusu fırsattan yararlanmak isteyenlerin kendilerine en yakın meslek lisesine 4 Şubat 2022 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.
Başvuruların ilçedeki herhangi bir mesleki ve teknik Anadolu lisesine yapılacağını belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Mesleki Eğitim Merkezi programıyla, ortaokul mezunu olup liseye kayıt yaptırmayan ya da kayıt yaptırıp liseye devam etmeyen (ara sınıflar dahil) herkese bir fırsat sunuluyor. Bu durumda olanlar 4 Şubat 2022 tarihine kadar bir meslek lisesine kayıt olursa bugüne kadar lise öğrenimine devam etmiş sayılacaktır. Bu öğrencilerimizin sigortası devlet tarafından yapılacaktır. 9, 10, 11. sınıf öğrencilerimize her ay 1276 TL ve 12. sınıf öğrencilerimize 2125 TL ücret ödenecektir. Tüm bu fırsatların yanında meslek lisesi diploması ve kendi iş yerini açma belgesini almaya da hak kazanacaklardır.   
Yaş şartı aranmaksızın ortaokul mezunu olan herkesi bilgi almak ve kayıt yaptırmak için en yakın meslek lisemize bekliyoruz. Hayallerinizi gerçekleştirmek için asla geç değil diyor ve sizleri mesleki geleceğinizi birlikte planlamaya davet ediyoruz."
Kayıt İçin Yaş Sınırı Yok
 Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuru şartları şu şekilde belirtildi: "En az ortaokul veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olmak. Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak. Bu durum gerektiğinde sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir. Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir iş yeriyle sözleşme imzalamak. (Sözleşme imzalanacak iş yerinde "Usta Öğreticilik Belgesine" sahip bir usta bulunması gerekir) Kayıt için yaş sınırı yoktur. Öğrenci kayıtları yıl boyu devam eder. Başvuru şartlarını taşımak koşuluyla, mevcutta bir işletmede çalışanlar veya işletmede çalışmayıp mesleki eğitim almak isteyen adaylar kimlik bilgileriyle birlikte en yakın mesleki eğitim merkezine veya mesleki ve teknik Anadolu lisesine bizzat müracaat edebilir. Herhangi bir işletmede çalışmayanlar; mesleki eğitim merkezleri tarafından meslek seçimi ve işletme bulma konusunda rehberlik ve yönlendirme hizmeti alabilirler. Mesleki eğitim merkezine kayıt; okul, işletme ve öğrenci/veli arasında "işletmelerde mesleki eğitim sözleşmesinin" imzalanmasıyla başlar. Öğrenci e-MESEM sistemine okul tarafından kaydedilir. Öğrenci kayıt olduğu andan itibaren meslek hastalıkları, iş kazalarına karşı sigortası ile maaşı başlar, öğrenim süresi boyunca devam eder" denildi.  

Editör: Haber Merkezi