Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerin girdiği liseye geçiş sınavı(LGS) 30 Haziran 2021 Çarşamba günü açıklandı. Elbistan genelinde başarılı bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Elbistan Bahçeşehir Koleji üstün bir başarı göstererek bireysel ve kitleselde Elbistan birincisi oldu. 

Özel Elbistan Bahçeşehir Koleji öğrencisinin 90 sorudan 89 doğru 1 yanlış yaparak ilçe genelinde birinci olduğunu söyleyen kurucular İsmet Taşyürek ve Yusuf Şahin sınavla ilgili olarak şunları söylediler.
   
"Öğrencilerimizin sınav sonuçlarına bakıldığında okulumuz, bireysel ve kitlesel başarı göstererek Elbistan birincisi olmuştur. Öğrencilerimizin %27'si 0-1'lik yüzdelik dilimde,%32'si 1-5'lik yüzdelik dilimde,%27'si 5-10'luk yüzdelik dilimde,% 13'ü 10-23 lük yüzdelik dilimde bulunmaktadır. Öğrencilerimizin aldıkları puanlarına ve yüzdelik dilimlerine baktığımızda Türkiye'nin saygın fen liselerine yerleşebileceklerini gördük. Bu başarı Bölge adına bizleri çok mutlu etti. Pandemi nedeni ile yüz yüze eğitime imkan olmadığı için uzaktan eğitimi, okulumuzun imkanlarını en yüksek seviyede kullanarak gerçekleştirmemiz bu başarıda payı olan etkenlerden biridir.
     İnşallah bundan sonra da büyük başarıları devam ettirecek şekilde Özel Elbistan Bahçeşehir Koleji olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine  devam etme konusunda kararlılık ve azminde olacağız. 
     Başarılarımızın hiçbiri tesadüf değildir. İyi bir eğitim kadrosu, Kodlama-Robotik, Fen ve Teknoloji, İngilizce, Almanca, Görsel Sanatlar, Müzik, İnavasyon, STEM+A, Drama atölyeleri, açık ve kapalı spor salonu, sportif faaliyet alanlarıyla mükemmel bir sistemle çalışmanın bu başarıyı getirdiğine eminim.
      Şahsım ve kurumum adına bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize, idari personelimize, Afşin-Elbistan bölgesinde okulumuzu tercih eden velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarımızın devamını diliyorum." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi