2018-2019 Eğitim-öğretim yılında 8. Sınıf öğrencilerinin girdikleri LGS puanları MEB tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarını değerlendiren kurucu-müdür Nurullah Çelebi KÖKER  bireyselde dört öğrencilerinin 1 soru ile Türkiye birinciliğini kaçırdıklarını ifade ederek;

Özel Elbistan Yıldız Koleji geçen yıl olduğu gibi bu senede LGS'de büyük başarı kazanmıştır. Tartışmalı bir sorunun iptal edilmemesinden dolayı 4 öğrencimiz Türkiye birinciliğini kaçırmıştır. Kitlesel başarı yönünden açıklanan puanlarımıza baktığımızda ise;
0,11 yüzdelik dilimde 4 öğrencimiz, 
0,11 - 0,99 yüzdelik dilimde 14 öğrencimiz, 
0,99 - 1,77 yüzdelik dilimde 8 öğrencimiz,
1,77 - 2,72 yüzdelik dilimde 12 öğrencimiz,
2,72 - 4,00 yüzdelik dilimde 7 öğrencimiz,
Bu değerler ışığında % 5' lik dilimde 57 öğrencimiz bulunmaktadır. Yine civar Fen liselerimizin puanlarına ve yüzdelik dilimlerine baktığımızda öğrencilerimizin çoğunu ülkemizin başarılı okullarına yerleştireceğiz.
Okul tercihleri 1-12 Temmuz 2019' da yapılacak. Okul tercih komisyonumuzu kurduk. Velilerimiz bu tarih aralığında okulumuza gelerek tercih işlemlerini yapabilirler. 
Okulumuz bu başarıları ile yine bölgemizin en başarılı okulu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerime, öğrencilerime ve velilerime teşekkür ediyor, öğrencilerimebundan sonraki eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum, dedi.

Editör: Haber Merkezi