Afşin'e gelerek Lezzet Yolculuğunu başlatan Turgay Başyayla ve ekibi program çekimlerine Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçesinde devam etti.

Afşin'de Eshab-ı Kehf Külliyesi, Ömer Ağa Konağı ve Büyüksevin Mahallesinde çekimler gerçekleştiren Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu ekibi, programlarını Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçesindeki çekimler ile tamamladı.

İlk olarak Büyüksevin Mahallesine gelen Başyayla ve TV ekibine Afşin'in yöresel yemekleri ikram edildi. Burada tanıtıcı çekimler yapan ve misafirperverliklerinden dolayı Afşinli vatandaşlara teşekkür eden Turgay Başyayla daha sonra Eshab-ı Kehf ve tarihi Ömer Ağa Konağında çekimler gerçekleştirdi

Kahramanmaraş’a gelen Lezzet Yolculuğu ekibi, Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurmasını, tarhanasını, salebini ve Maraş tavasını görüntüledi. Yöresel lezzetlerin ekrana taşınacağı program, renkli görüntülere sahne oldu. Yeni bölümü Kahramanmaraş’ta çekilen program 10-11 Şubat tarihinde yayınlanacak.

Daha sonra Kervanhan da salep, dondurma ve yemek çekimleri yapan ekip Kahramanmaraş’ta çekimleri bitirdi. Kervanhan da dondurma çekimlerinde ise Guinness Rekorlar kitabına giren 4 tonluk Dünyanın en büyük çengel dondurması vinçle kaldırılarak çekimleri yapıldı. Çekimler esnasında ise Turgay Başyayla şaşkınlığını gizleyemedi.

Kahramanmaraşların lezzetli yemekleri önemsediğini ve sadece görselliğin ön planda olmadığını söyleyen Lezzet Yolculuğu programı sunucusu, sanatçı Turgay Başyayla, Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlılar için şunları söyledi:

‘‘Show TV, Lezzet Yolculuğu ekibi olarak her yıl olduğu gibi Kahramanmaraş’a geldik. Kahramanlar diyarı Maraş’ımızı anlattık. 3 gün süren çekimlerimizde Türkoğlu ilçesi ve köylerini, Afşin ilçesi ve köylerini anlattık. Kahramanmaraş merkezde çekimler yaptık ve tamamı çok güzel geçti. Maraş ozanlar, aşıklar ve şairler diyarı. Aynı zamanda tarhanasıyla, biberiyle, dövme dondurmasıyla da çok meşhur. Ama bunun dışında sanayileşmesi göz dolduruyor, bacasız bir fabrika adeta Kahramanmaraş. Enerji sektöründe çok iyi, tekstil sektöründe çok iyi, kuyumcu sektöründe çok iyi ve işsizlik oranı en düşük olan ilimiz. Memleketlerine çok bağlılar, Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz çok seviyorlar memleketlerini. Farklı illerde ve ülkelerde memuriyet bile yapsalar ya da görev yapsalar yine dönecekleri vatan toprağı Kahramanmaraş. Bu manada da birinci ilimiz Kahramanmaraş. Maraş’ımızın her şeyine biz aşık olduk. Yemekleri çok lezzetli aynı zamanda besleyici. Maraşlılar çok lezzetli yemekleri önemsiyorlar, sadece görsellik ön planda değil. Lezzetli olacak mutlaka yemek dediğin diyorlar, yemek kültürü ile bence daha fazla tanıtılması gerekiyor. Sadece Türkiye değil, dünya gastronomi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyebilecek bir kapasitesi var Kahramanmaraş’ın. Halk çok çalışkan, belediyeleri çok ilgili alakalı, mihmandarlıkları çok iyi. Biz Show TV ekibi olarak çok memnun olduk bu 3 gün süren çekimlerimizde. Herkese çok teşekkür ediyoruz, tüm Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyoruz, ustalarımıza, müzisyenlerimize, mekan sahiplerimize, köylerimize, muhtarlarımıza herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bir yıl sonra yine çekimlere geleceğiz. Bunun dışında birkaç konserimiz olacak bu sene. Konserlerimizde de Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle buluşacağız inşallah.’’

Kahramanmaraşlıların çekimler esnasında yolda durdurup kendisiyle fotoğraf çektirmek istemelerine Turgay Başyayla şöyle cevap verdi:

‘‘Allah razı olsun, teveccühleri. Ona layık olmaya çalışıyorum. Çünkü bizler sanatçı ve sunucu olmaktan öte onların evladı olmaya adayız. Onlarda bizi öyle gördü, kendi evlatları, kardeşleri gibi. Bende kendi ailem gibi görüyorum. Kahramanlar diyarı Maraş’ın insanlarına bayılıyoruz, çok seviyoruz. Kendi köklerine, kültürlerine çok bağlı, gerçekten çok güzel dostluklarımızın olduğu bir kent Kahramanmaraş. İlgi ve alakaları için çok teşekkür ediyorum.’’ dedi

Turgay Başyayla ile tanışma fırsatı bulan Kahramanmaraşlılar bol bol fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi