Afşin, Elbistan ve Göksun'da 2015-2016 Kış döneminde, görev alacak geçici bayan öğreticiler için mülakat, Afşin İlçe Müftülüğünde olurken, geçici erkek Kuran kursu öğreticileri de Erkek Kuran Kursunda mülakata tabi oldu. Mülakata, kuzey ilçelerde dâhil olmak üzere 200'ün üzerinde fahri öğretici adayı katıldı. Öğrencilere özellikle Kuranı Kerimi üslubuna uygun şekilde okunması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Konu hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, " Bilindiği üzere din eğitimi ve öğretimi hayatın her safhasında çok önemlidir. Bunun önemini bilen Diyanet İşleri Başkanlığımız, halkımıza Kuranı Kerimi usulüne uygun bir şekilde öğretilmesi, hem de sağlıklı ve temel dini bilgilerin sunulması için kadrolu öğreticilerimizin sayı olarak yetersiz kaldığı noktalarda il ve ilçelerimizdeki vatandaşlarımızdan geçici öğretici noktasında faydalanıyoruz. Bu noktada, il ve ilçelerimizden Kuran eğitimi verecek fahri öğreticiler alıyoruz. Bu bağlamda 2015-2016 eğitim sezonunda 8 ay boyunca Kuran kurslarımızda öğreticilik yapacak olan kişileri sınavdan ve mülakattan geçiriyoruz. İl merkezinde mülakatlarımızı gerçekleştirdik ve 400'ün üzerinde fahri öğretici adayını sınava tabi tuttuk. Kolaylık olsun diye, Afşin, Elbistan ve Göksun gibi Kuzey ilçelerimizin merkezi olan Afşin'de mülakat komisyonu kurduk. 200'ün üzerinde katılımcı var. İnşallah sınav ve mülakatın ardından fahri öğreticilerimiz Kuran kurslarında eğitimlere başlayacaklar. 

Mülakata Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım ve Afşin İlçe Vaizi Salim Çalışkan katıldı.

Kuran Kursu öğreticiliği için müracaatta bulunan 200'ün üzerinde Geçici Kuran Kursu öğretici adayını mülakata tabi tutan İl Müftülüğü Komisyonu sonucu önümüzdeki günlerde açıklayacak.
Editör: Haber Merkezi