Kahramanmaraş ve ilçelerini etkisi altına alan kar yağışının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri kar kürüme ve temizlik çalışması yaptı.

Afşin’de kapalı yol bulunmuyor

Yoğun kar yağışına rağmen yolların açık olduğunu ve kar temizleme çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirten Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Afşin Şube Sorumlusu İsmail Mert, “ Afşin ilçe sorumluluk sahamız içerisinde yer alan cadde ve bulvarlarımızın tamamında tuzlama çalışmalarımız tamamlanmıştır . Bağlı kırsal mahallelerimizden Arıtaş, Esence, Altunelma, Başüstü, Eshab-ı Kehf, Emirli güzergahında da tuzlama çalışmalarımız tamamlanmıştır. Dün gece itibari ile başlayan çalışmalarımız sonucunda ise Tanır, Büget, Kaşanlı, Küçüktatlı, Büyüktatlı, Koçovası, Oğlakkayası, Dokuztay, Haticepınarı, Örenli güzergahı ulaşıma açılmıştır. Başüstü, Ağcaşar, Kepez, Kötüre ve Yazıköy güzergahı üzerindeki çalışmalarımız tamamlanmıştır.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Fen İşleri Şube Şefi Yunus Emre Derinöz ise karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre teyakkuz halinde olduğunu belirterek, yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Kuzey ilçelerde yolların ulaşıma açık tutulması için çalışmalar aralıksız sürdürüldüğünü belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Fen İşleri Şube Şefi Yunus Emre Derinöz, kapalı yol bulunmadığını belirterek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak 24 saat teyakkuz halinde olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“ Elbistan İlçemizde sorumluluk sahamız içerisinde yer alan cadde ve bulvarlarımızın tamamında  tuzlama çalışması tamamlandı. Elbistan’a bağlı kırsal mahallelerimizden Akbayır, Bakış, Hüyücek, Soğucak, Gücük, Çalış, Yapraklı, Üçgöz, Izgın, Karahüyük, Güvercinlik, Ekinözü, Elbistan arası grup yolumuz ve Karahasanuşağı grup yolu (Kangal-Aktepe-Kantarma-Karahasanuşağı-Tapkıran-Tapkırankale-Armutalan ) güzergahı ulaşıma açılmış akabinde tuzlama çalışmaları da tamamlanmıştır.

Elbistan Sultankorusu güzergahı üzerinde Ovacık, Höblek, Uncular, Elmalı, Karamağra, Keçemağra, Beyyurdu, Yapılı, Köşk, Fakıoğlu, Kayageçit, Alkayaoğlu, Uzunpınar, güzergahı ulaşıma açık hale getirilmiştir. Kalaycık, Körücek ve Elmalı arası bağlantı yolumuzda ekiplerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Elbistan Demircilik, Türkören, Beştepe, Yalıntaş, Aksakal, Serçekuyusu  güzergahı ulaşıma açılmış olup , Yalak, Toprakhisar-Yoğunsöğüt güzergahında ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir.

Ekinözü İlçemizde sorumluluk sahamız içerisinde yer alan cadde ve bulvarlarımızda tuzlama ve kar temizleme çalışmalarımız devam etmektedir. Ekinözü Alişar grup yolu, Kabaktepe, Kandil, Yeniköy, Gaziler, Soysallı, Demirlik, Kürtül, Çiftlik, Ambar, Çiftlikkale, Gözpınar mahallelerimizde ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir. Nurhak İlçe sorumluluk sahamız içerisinde yer alan cadde ve bulvarlarımızda yol açım çalışmalarımız devam etmektedir, akabinde tuzlama çalışmaları yapılacaktır.

Nurhak Kullar, Tatlar, Barış güzergahı açılmış olup , Ağcaşar, Umutlu ve Biçin mahallelerimizde çalışmalarımız devam etmektedir.”

Editör: Haber Merkezi