Afşin'de kuyumculuk yapan Mustafa Gök’ü öldürülüp altınlarının çalınması olayını gerçekleştirdiği iddia edilen zanlı M.K. yakalandı.

Kuyumcudan çalınan 6 kilo 134 gram altın ile 20 bin TL Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğünün yoğun gayretleriyle ele geçirildi.

Zanlının Gök Kuyumculuktan çaldığı altın ve dövizleri Kayseri'de bozdurduğu güvenlik kamerası kayıtları Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tespit edildi.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Atatürk Caddesi üzerinde kuyumculuk yapan 65 yaşındaki Mustafa Gök'ün öldürülmesi ve iş yerinin güvenlik kamerasının çalınmasıyla alakalı yürüttüğü soruşturma polisin hassas çalışması sonucu aydınlatıldı.

Bilgisayarcı katili iş yerinde bulunan kablo ele verdi

Kuyumcu Mustafa Gök'ü öldürüp 8 kilo altın çalan zanlı ilçede bilgisayar ve güvenlik kamerası işleri yapan dükkan komşusu çıktı.

Olay, 19 Nisan akşamı Afşin ilçesindeki bir kuyumcu da meydana gelmişti. Kuyumcu Mustafa Gök (65) işyerinde başına çekiçle vurularak öldürülmüş olarak komşu bir esnaf tarafından bulundu. Cinayet ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri geniş çaplı olay yeri inceleme yaptı. İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, cinayeti soruşturmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğünden uzman bir cinayet ekibini anında ilçeye görevlendirdi.  Özel ekip ile Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisleri ortaklaşa çalıştı. Olay yerinde yapılan tespitte kuyumcunun yalnız çalıştığı iş yerinde kafasına çekiçle defalarca vurularak öldürülmüş, işyerinden yüklü miktar döviz ve yaklaşık 8 kg altın çalındığı tespit edildi. Hiçbir görgü tanığı olmayan ve tek şüpheli olduğu düşünülen katil, kamera kayıt cihazını da yerinden söküp yanında götürdüğü belirlendi.

İpucu Kablo Parçası

Dedektifler, Olay yerinde cesedin yanında 3 cm büyüklüğünde bir kablo parçası buldu. Ayrıca özel aydınlatma yöntemi uygulayan ekipler zeminde ayakkabı desen izi tespit etti. Özel ekip, yerde bulunan kablonun devamını aradı. İş yerindeki buhar makinesine çekilen ara kablo ile bulunan küçük kablo aynı çıktı

Polis hiçbir tanık olmayan olayla ilgili, elektrik tamiri yapabilecek kişiler üzerinde yoğunlaştı.

Detaylı Takip Bilgisayar Uzmanına Götürdü

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaptığı çalışmada kablodan yola çıkarak bilgisayar uzmanı 30 yaşındaki bir şahsı  tespit etti. Olay akşamı ilçeden çıktığı belirlenen zanlının izi sürüldü.

Özel ekip, Mersin'in Erdemli ilçesinde takibe aldığı zanlıyı, Gaziantep yolu üzerinde yakaladı. Şüphelinin Ayağındaki ayakkabı olay yerindeki izle uyumlu çıktı. Ayakkabı üzerindeki kan izlerini bulan ekip şahsı gözaltına aldı.

Deliller karşısında suskun kalan zanlı cinayeti itiraf etmeyerek "ben yapmadım" dedi. Polisin kan izlerini gösterdiği zanlı suçunu inkar etti.

Özel ekibin yaptığı detaylı araştırma gerçeği ortaya çıkardı

Zanlının Kayseri ilinde altınların bir kısmını bozdurup paraya çevirdiği, kendisine yeni kıyafet ve telefon aldığı belirlendi.

Polis, Zanlının 200 milyar civarı para harcadığını, Zanlının yüklü miktarda kumar oynadığı borçlarını ödemek için cinayet işlediği ortaya çıktı.

Geriye kalan altınları ele geçirmek için araştırma yapan Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, Erdemli ilçesinde cinayet parası ile satın aldığı ve bir sokağa park ettiği araç içinde 6 kilo 134 gram  altını buldu. Zanlının hiçbir harcamayı kendi adına yapmadığı ortaya çıktı.  Ayrıca polisin yaptığı operasyonlarda döviz ve yüklü miktar para ele geçirildi.

Erdemli'de aracın içerisinde bulunan  6 kilo 134 gram altın ile 20 bin lira Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde sergilendi.

Cinayet şüphelisi planlayarak tasarlayarak kasten adam öldürme ve yağma suçlarından tutuklandı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, öldürülen Kuyumcu Gök'ün ailesiyle görüşerek başsağlığı diledi. Olay ile alakalı Afşin İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan'dan bilgi aldı.

Katil Zanlısının Güvenlik Kamerası Görüntüleri Ortaya Çıktı

Afşin'de kuyumculuk yapan Mustafa Gök'ün katil zanlısının Kayseri'de altın ve dövizleri bozdurduğu görüntüler ortaya çıktı.

19 Nisan 2017 Çarşamba günü Atatürk Caddesi üzerinde kuyumculuk yapan 65 yaşındaki Mustafa Gök'ün öldürülmesi ve iş yerinin güvenlik kamerasının çalınmasıyla ilgili Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hassas çalışması sonuç verdi.

Olay ile alakalı Afşin'in yanı sıra Kayseri ve Mersin'de geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, cinayet zanlısı olayın ardından Kayseri'ye giderek kuyumcudan çalmış olduğu altınları ve dövizleri bozdurduğu güvenlik kameralarına yansıdı. Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğünün ulaştığı görüntülerde zanlının Kayseri'de farklı farklı kuyumcuya giderek elindeki altınları bozdurduğu ve ardından döviz bürosuna giderek dövizleri bozdurduğu anların görüntüleri ortaya çıktı.

Katil zanlısı burada bozdurduğu paranın bir kısmıyla kendine Opel marka araç, telefon ve alışveriş merkezinden yeni kıyafetler aldığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi