Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürülüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Kütüphaneler Haftası nedeniyle kutlama programı yapıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı kitap ve afişlerden oluşan slayt gösterisi ve sıra dışı okurlar belgeseli izlendi.

Programda, Kahramanmaraş'ta bulunan kütüphanelerde en çok kitap okuyanlara başarı belgesi verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, burada yaptığı konuşmada, sosyal ve ekonomik açıdan gelişmenin, üretken bir toplum olmanın insanlık tarihini ve kültürünü bilmekten geçtiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın edebiyat dünyasından saygın bir yeri olduğunu belirten Küçükdağlı, "2004'dan beri Kütüphaneler Haftası münasebetiyle yerel olarak organize edilen kitap fuarı, 2014 yılından itibaren ulusal bazda yayın evleri ve yazarların katılımı ile Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı'na dönüştürülmüştür. Bugün itibari ile 50 bini İl Halk Kütüphanesi'nde olmak üzere ilimiz halk kütüphaneleri kitap koleksiyonlarında 180 bin eser bulunmaktadır." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar'da kütüphanelerin önemi ve Kahramanmaraşlı şairlerini anlatan bir konuşma yaptı.

Editör: Haber Merkezi