Afşin Müftülüğü, hacı adaylarına camide uygulamalı hac eğitimi veriyor.

Afşin'den hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan 101 hacı adayına yönelik Pınarönü Camii'nde eğitim semineri başladı.

Afşinli hacı adaylarının kutsal topraklarda güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksiksiz olarak yerine getirebilmeleri amacıyla hacı adaylarına bilgi ve eğitim verdiklerini söyleyen Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, müftülük olarak, hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade etti.

Hacı Adayları Eğitim Programı'nda hacı adaylarına Afşin'den itibaren kutsal topraklara gidiş ve tekrar dönünceye kadar hac ile ilgili yapılacaklar hakkında her şeyin gösterileceğini söyleyen Müftü Yıldırım, "Afşin’de kutsal topraklara gidip hac ibadetini yerine getirecek olan hacı adaylarımızın heyecanı başladı. Müftülük olarak hac öncesi, seyahat ve hac ibadetlerinin farzları ve yapılması gerekenler konularında bilgi veriyoruz" dedi.

Pınarönü Camii’nde gerçekleştirilen eğitimin hacı adaylarına fayda sağlayacağına değinen Yıldırım, "Bulunduğumuz yıl içinde hacca gidecek olan hacı adamlarımıza yardımcı olmak için ve eksiksiz bir hac ibadeti yapmalarını sağlamak için müftülük olarak çalışmalarımız başlattık. Diyanet İşleri Başkanlığımız bütün il ve ilçelerimizde hacca gidecek olacak adaylarımıza seminerler düzenlenmektedir. Bu eğitimler hacı adaylarımızı hem bilgilendirmek hem de ruhen hazırlamak amacıyla tertip edilmektedir. Bu çerçevede de ilçemizde seminerler başlamıştır. Seminerin açılışını yaptık ve seminer başlamış oldu.” açıklamasında bulundu.

Afşin'den 101 hacı adayının kutsal topraklara uğurlanacağını ifade eden Müftü Yıldırım, “İbadetlerini yapmalarına yardımcı olmak için bu seminerler yapılıyor. Bu yıl Afşin ilçesinde 55’i Diyanet İşleri Başkanlığımız 46’sı da özel seyahat acenteleriyle olmak üzere 101 kişi hacca gidecektir. Hacca gidecek olan adaylarımıza şimdiden yolları açık olsun ve Allah haclarını kabul etsin. Bu şekilde hizmetlerimizi en üst seviyeye çıkarmak için elimizde geleni yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Hac Eğitiminde Anlatılacak Konular

Kur'an-ı Kerim'e hac ibadeti, seyahat öncesi yapılacak hazırlık, beraber götürülecek eşyalar, hava limanında buluşma, Haccın yapılışı, ihram, ihram bağlama, ihramın şart ve sünnetleri, niyet ve telbiye,       Havalimanı’nda yapılacak işler, Mekke’ye intikal, Kabe ve hac ile ilgili genel bilgiler, Hacerül esved tanıtımı, haccın çeşitleri, Umre, tavaf, tavafın fazları, tavafın duaları, tavafa başlama noktaları, zemzem ve tavaf namazı, Sa'y,haccın vacipleri, Arafat, Arafat’ta vakfe, Arafat'ta vakfenin farzları, Müzdelife'de vakfe duruş, Mina ve şeytan taşlama, Kurban kesimi, ziyaret ve tavafı veda, Hac’da dikkat edilmesi gereken konular; trafik ve sağlık konuları anlatılacak.

Editör: Haber Merkezi