Afşin’de, her sene olduğu gibi bu sene de kış için kurutmalık sebze telaşı başladı.

Kış hazırlığına başlayan vatandaşlar aşırı sıcaklardan faydalanarak kışlık sebze kurutmak için hazırlıklara başladı.

Kış mevsiminin en önemli ihtiyaçlarından birinin kurutmalık olduğunu vurgulayan vatandaşlar, Kışın daha rahat etmek için şimdiden patlıcan, kabak, biber gibi sebzeleri kurutarak, kış aylarında organik bir şekilde tükettiklerini söylediler.

Kurutmalık biber, patlıcan, kabak almak için Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda alışverişe çıkan vatandaşlar, pazarcı esnafının yüzünü de güldürüyor.

Kışın tüketeceği ürünleri şimdiden hazırlıklarına başlayan vatandaşlar Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'na gelerek ihtiyaçları olan ürünlerden aldılar.

Havaların aşırı sıcak olmasını fırsat bilen vatandaşlar kışlık hazırlıklarını başladığı söyleyen pazarcı esnafı Ali Akkaya," Yerli ürünlerin çıkması ve havaların aşırı sıcak olmasını fırsat bilen vatandaşlarımız kurutmalık, dolma biber, patlıcan ve kabak alarak kışa hazırlık yapıyorlar."dedi.

Pazarda yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını söyleyen pazarcı esnafı Ahmet Kaya, "Pazarın yoğunluğundan memnunuz. Kışın tüketmek için kurutmalık ürünler olan kabak, patlıcan ve dolma biber alışverişi için pazara geliyorlar. Satışlarımız gayet iyi, müşterilerimiz memnun kalıyor. Bu da bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Pazarın genel durumu hakkın da konuşan Esnaf İsa Karakoç şunları söyledi: " Artık yerli ürünlerimiz çıktı. Satışlarımız gayet iyi, ürünlerimizin fiyatları uygun bu durumdan hem vatandaşlar hem de bizler memnunuz. Şimdiden kışlık erzaklarını hazırlayan vatandaşlar ihtiyaçları doğrultusun da alışveriş yapıyorlar." açıklamasında bulundu.

Afşin'de her yıl aynı telaşı yaşadığını belirten Müfeyde Tunç, “Her yıl olduğu gibi bu yılda kışlık hazırlıklarına başladık. Yemeklerde kullandığımız dolmalık ürünler için pazara gelip ihtiyacımız olan patlıcan, kabak ve dolma biber aldım. Bu işlemleri biz annelerimizden öğrenirken, kızlarımıza da öğreterek kurutmalık geleneğini de devam ettirmeye çalışıyoruz.” dedi

Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda sebze ve meyve fiyatları

Sebze fiyatları: Kabak 1.25, patlıcan 1, dolma biber 2 ile 2.5, domates 1.5, salatalık 1.5, soğan 1, patates 1, fasulye 3.5, biber 2 Türk lirasından satılmakta.

Meyve fiyatları: Üzüm 2.5, armut 5, nektari 5, şeftali 4, kavun 0.5 ile 1, kavun 1.5 Türk lirasından satılmakta.


 

Editör: Haber Merkezi