Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesinde kurtlar koyun sürüsüne saldırdı. Kurt saldırısında sürünün başındaki çobanın canını son anda kurtardığı öğrenilirken, 6 koyun telef oldu, 7  koyunda çeşitli yerlerinden parçalandı.

Edinilen bilgiye göre, Elbistan'a bağlı Akbayır Mahallesi’nde hayvancılık yapan Mehmet Özgen ve kardeşi Erdoğan Özgen, 110 koyundan oluşan sürü satın aldı. Kardeşlerden Erdoğan Özgen’in otlatmak için mahallenin dış kesimine çıkardığı sürüye, gece saatlerinde kurtlar saldırdı.

Özgen, sürüsünü kurtlardan korumaya çalışa da başarılı olamadı. Çok sayıda kurdun saldırısına uğrayan 110 başlık koyun sürüsünden 6’sı telef oldu. Kurtlar, 7 hayvanı da parçaladı. Sürü sahibi Özgen ise, kurtların saldırısından son anda kurtuldu.

Olayı anlatan sürü sahibi Mehmet Özgen, sürüye saldıran kurtların sayısının çok fazla olduğunu söyledi. Kurtların sürüyü darmadağın ettiğini ve sürüyü korumakta çaresiz kaldıklarını belirten Özgen, , “Gece yarısından sonra çok sayıda kurt 110 başlık koyun sürümüze saldırdı. Koyunların başında o sırada ağabeyim vardı. Ama kurtlar ona da saldırdı. Doğal olarak da kurt sürüsüne karşı koyamadı. 6 hayvanımız telef oldu. 7 hayvanımız da yaşamayacak şekilde yaralandı. Zararımız ise 10 bin liranın üzerinde. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi