Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlara kurbanlık alışverişinde dolandırıcılara ve hırsızlara karşı dikkatli olun uyarısında bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri Kurban bayramı öncesi vatandaşların mağdur olmamaları konusunda halkı uyarıcı el ilanları ve broşürler dağıttı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği görevlileri tarafından kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı yerler ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve parada sahtecilik olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Toplum Destekli Büro Amirliği görevlileri tarafından dağıtılan broşürlerde ve uyarılarda vatandaşları şu şekilde bilgilendirdi:

“Alışveriş sırasında aldığınız paranın sahte olup olmadığını kontrol edin. Aynı anda gelen birden fazla müşteriye karşı dikkatli ve duyarlı olun. Ücretinizi almadan hayvanınızı teslim etmeyin. Şüphelendiğiniz araçların plakasını alın. İnsanlarla konuşurken isimlerini ve telefon numaralarını alın. Size verilen numaranın doğru olup olmadığını aldığınız anda arayarak kontrol edin. Özellikle akşam vakitlerinde hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olun. Yanınızda ya da kaldığınız yerde nakit para bulundurmayın. Hayvan satışlarından kazandığınız parayı bankaya yatırın. Her türlü şüpheli durumu zaman kaybetmeden 155’ arayarak polise bildirin. Ayrıca sahte paranın da nasıl anlaşılacağı konusunda da detaylı bilgiler verildi.”

Bayram süresince hırsızlara ve dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten polisler vatandaşlara, Dernek /Vakıf görevlisi olduğunu söyleyerek sizlerden “kurban derisi” ya da “kurban bağışı” isteyen şahısların görevli olduklarını gösteren tanıtıcı kimlik kartlarını görmeden bu tür bağış yapmayın uyarısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi