Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile kurban satış, kesim yerleri ve kesim ücretleri ve Canlı Hayvan Borsası padok kiraları belli oldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada: "Yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle Canlı Hayvan Borsamızda bulunan A, B ve C padokların kiraları ile kurban satış yerleri ve kesim ücretleri belirlenmiştir.
Canlı Hayvan Borsamızda A bölümü padoklar 40 adet olup, büyükbaş hayvan satışlarımız için ayrılmıştır. Her padokta 12 büyükbaş hayvan satışa sunulabilecek kapasitede olup kira bedeli 550 TL'dir.
B padok ise yine 40 adet bölümden oluşup, küçükbaş hayvanların satışı için ayrılmıştır. Bu bölümde ise 1440 küçükbaş hayvan satışı yapılabilecek olup kira bedeli 550 TL'dir.
C padok ise serbest bölüm olup, burada vatandaşlar kendi satış stantlarını açabileceklerdir ve 1000 adet küçükbaş hayvan satışı yapılabilecek kapasitede olup kira bedeli 300 TL'dir.
Öte yandan ilimizde kurban satış yerleri de üç adet belirlenmiş olup,  Canlı Hayvan Borsamız haricinde bir adet Dulkadiroğlu İlçemize bir adette Onikişubat ilçemizde satış yerleri belirlenmişti. Dulkadiroğlu İlçemizde Yavuz Selim Mahallesi'nde Küçük Sanayi Sitesi üst kısmından geçen Kuzey Çevre Yolu bağlantısı Mado Tesisleri girişinde yapılacaktır.
Onikişubat İlçemizde ise Hasancıklı Mahallesi Kayseri Yolu altında (Hasancıklı Köprüsü yanında) kurban satışları yapılacaktır" denildi.
Kurban kesim yerleri ve ücretlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada: " Kurban kesim yerleri ise şu şekilde belirlenmiştir:
Kılılı Kesimhanesi - Kılılı Mahallesi Tanrıverdi Caddesi Türkoğlu, 0344 215 55 44, 0532 665 46 01 nolu telefonlardan randevu alabilirler.
Onikişubat Kesimhanesi Önsen Mahallesi 0537 424 43 21, 0541 392 13 53 ve 0530 262 38 28 nolu telefonlardan kesim için randevu alabilirler.
Efendioğlu Kesimhanesi Adana Yolu üzeri Piserro Fabrikası arkası 0 546 737 68 78 nolu telefondan randevu alabilirler.Dulkadiroğlu ilçesinde kurban kesimi Yavuz Selim Mahallesi 40. Sokak üzerinde bulunan Gençlik Merkezi binası zemin katı ile Doğukent Mahallesi Doğukent Camii kuzeyinde bulunan semt pazarı alanında kurban kesimi yapılabilecek.
Onikişubat ilçesinde ise Ilıca Kesimhanesi, Binevler Kapalı Semt Pazarı, Karamanlı Kapalı Semt Pazarı, Mevlana Kapalı Semt Pazarı, Dumlupınar Kapalı Semt Pazarı, Piri Resi Kapalı Smet Pazarı ve Yirmiikincigün Kapalı Semt Pazarı yerlerinde kesim yapılabilecek.
Kesim kesim ücretleri ise;
Kılılı Merkez kesimhanesi ve Elbistan Kesimhanesinde büyükbaş 275 TL küçükbaş 70 TL'dir.
Andırın, Afşin, Göksun, Pazarcık ve Çağlayancerit kesimhanelerinde ise büyükbaş 275 TL, küçükbaş 50 TL olarak belirlenmiştir."
 

Editör: Haber Merkezi