Anzorey Mahallesinde, kurban bayramında kesilmek için alınan boğa sahipleri tarafından araçtan indirilirken firar etti. Bütün arama çalışmalarına rağmen yakalanmayan boğa 56 gün sonra yakalandı ve kurbanlık olarak kesildi. Kesilen boğanın etleri köydeki vatandaşlara dağıtıldı.

56 gün boyunca boğanın ormanlık alanda yaban hayatın içinde yaşadığını söyleyen Anzorey Mahalle Muhtarı Mahmut Alagöz, “ Geçtiğimiz kurban bayramında mahalle sakinlerimizden  Hayrettin Akdağ ve Fehmettin Akdağ, çocuklarıyla birlikte almış oldukları 6 hisseli kurbanlık boğa, arife günü araçtan indirilirken ormanlık alana kaçtı” dedi.

Ormanlık alana kaçan ve tamamen yabanileşen boğayı tüm köy halkıyla birlikte aranmasına rağmen 56 gün boyunca  bulunamadığını belirten Alagöz, “Bölgemiz ormanlık alan olması nedeniyle ve Göksun Devlet Avlağı sınırlarında olması nedeniyle kaçan boğayı Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdik. Onların vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda ormanda uzun süre aradık. Fakat sonuç olamadık. Orman işçileri ve vatandaşlar ormanda boğayı birkaç sefer gördüklerini bizlere ilettiler. Bunun ardından avcı arkadaşlarla birlikte arama çalışmaları yaptık ve bulunduğu yere gittik. Ormanda tamamen yabanileşen boğa, insan gördüğü zaman hemen kaçıyor ve ortandan kayboluyor. Avcı arkadaşlarımız boğayı ayaklarından vurdu ve zaman geçirmeden kurbana uygun bir şekilde kesimini yaptık. Köye getirdiğimiz kurbanlık boğayı sahiplerine teslim ettik” şeklinde konuştu.

Kurban sahiplerinin, kaçan kurbanlık için İlçe Müftüsüne danıştıklarını aktaran Alagöz, “ Kurbanlık hayvanları kaçan vatandaşlar bu konu hakkında ilçe müftüsüyle görüştüler ve kaçan hayvanın yakalansa bile tekrar kurban olarak kesilmesi yönünde bilgi aldılar. Vatandaşlarımız kurban bayramında tekrar kurbanlık alıp kesmiş olmalarına rağmen bu boğayı da keserek etlerini ihtiyacı olan vatandaşlara dağıttılar” açıklamasında bulundu.


Editör: Haber Merkezi