Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürlüğü, 2016 yılı gerçekleşen yağışın ortalamanın altında gerçekleşmesi ve buna bağlı olarak kuraklığın kendini iyiden iyiye hissettirmesi üzerine içme suyu sorunu yaşanacak mahallelerde bir yandan çalışmalarına hız verirken diğer yandan da kuraklık bilgilendirme ve su tasarrufu eğitimlerine başladı.

İl genelinde kuraklık tehlikesi altında olduğu tespit edilen mahallelerde bilgilendirme toplantıları başladı. KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, Onikişubat İlçesi Dadağlı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek kuraklık ve su tasarrufu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

 '' Tasarruf, en büyük su kaynağıdır''

''Bizler KASKİ Genel Müdürlüğü olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç önderliğinde, vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz içme suyu vermenin gayreti içerisindeyiz. Ancak 2016 yılı ilimiz açısından oldukça kurak geçmiş olup, Kahramanmaraş'ın metrekareye düşen yıllık yağış ortalaması 732 kg iken bu yıl 340 kg yağış düşmüş durumdadır. Bu da ilimizdeki yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını olumsuz etkilemiştir.Kurum olarak, iklim şartlarından kaynaklı içme suyu sıkıntısı olan ve olacak mahallelerde il genelinde yeni sondaj kuyuları açarak ilave kaynak çalışmaları yapmaktayız. Kaptaj, depo ve isale hatları ile birlikte yeni içmesuyu şebekeleri tesis ediyoruz. Aynı zamanda kayıp ve kaçağı önlemek adına da gerekli tedbirleri almaktayız. Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görev düşmekte. Öncelikle suyun tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşlarımızın daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Unutmayalım! Tasarruf, en büyük su kaynağımızdır. Tasarruf sayesinde kuraklığın karşısında durabiliriz. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz içme suyunun, bahçe sulamalarında kullanılmaması nıistiyoruz. Kaçak su kullanımının haksız olması nedeniyle her vatandaşımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir su arızası ve kaçak su kullanımı ile karşılaştıklarında, 185 Çağrı Merkezimizi arayarak bizlere bilgi vermelerini önemle rica ediyoruz. '' dedi.

KASKİ Genel Müdürlüğü, tüm il genelinde içme suyu sorunu olabilecek mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek broşürler dağıtıp bilgilendirme toplantıları yaparak vatandaşları kuraklık ve su tasarrufu konusunda bilinçlendiriyor. Bu kapsamda 13 mahallede toplantılar tamamlandı. İçme suyu sorunu olabilecek diğer mahallelerde de bilgilendirmeler devam ediyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi