Gaziosmanpaşa Mahallesinde ikamet eden anasınıfı öğrencisi Tuğra Bal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “biz bize yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na, kumbarasında biriktirdiği 652 lirayla destek verdi.

Ailesi aracılığıyla Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e ulaşan Tuğra Bal, kumbarasındaki parayı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını için başlatılan kampanyaya bağışlamak istediğini söyledi.

6 yaşındaki Tuğra Bal’ı evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Güven, kampanya hesabına yatırmak için kumbarayı teslim aldı. Güven, kumbara karşılığında minik Tuğra'ya, almayı çok istediği dünya küresini hediye etti.

Kampanyaya destek olduğu için anasınıfı öğrencisi ve ailesine teşekkür eden Başkan Güven, “Türkiye’ye örnek olacak bir davranış sergiledi evladımız. Minik Tuğra daha önce paten almak için para biriktirmiş ve almış. Şimdide biriktirdiği parayla dünya küresi almayı hedefliyordu. Bize kampanyaya destek olmak istediğini ilettiğinde, bizlerde kendisine çok istediği dünya küresini hediye etmek istedik. Teslim aldığımız parayı biz bize yeteriz Türkiyem sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası hesabına Buğra Bal adına yatırıp, dekontunu da kendisine teslim edeceğiz. Bu hassas davranışı için Buğra’ya teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kampanyaya katıldığı için mutluluk duyduğunu belirten Bal da, “Uzun zamandır biriktirdiğim harçlıklarımı daha çok ihtiyacı olan kişilere destek olmak için bağışlamak istedim. Dışarı çıkamadığımız için yetkililere ulaştık ve parayı teslim ettik.” dedi.

Editör: Haber Merkezi