Ünal; "Eshab-ı Kehf'i dünyaya tanıtacağız”

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal için Afşin Hükümet Konağında AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından karşılama töreni düzenlendi. Ünal, burada çiçeklerle karşılandı.

Afşin Kaymakamlığı makamında gerçekleşen buluşmada konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Eshab-ı Kehf'i ve diğer turizm değerlerinin bir arada düşünülüp, bir arada planlanacağını söyledi.  

- "2019'a kadar Kahramanmaraş'ın ulaşım sorunu kalmayacak”

Kahramanmaraş'ta ikinci dönemin ilk  "ulaştırma çalıştayı"nı yaptıklarını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, "AK Parti olarak son 13 yılda çok uzun zamandır ihmal edilen ulaştırma sorunun hızlı bir şekilde çözüyoruz. 2002'de iktidara geldiğimizde 27 kilometre yol vardı. Şuanda ilçelerimiz arasındaki yol çalışmalarını bitirmek üzereyiz. En son,  Afşin, Göksun ve Elbistan arasındaki yolun yapım ihalesini gerçekleştirdik ve başlama aşamasına geldi. Ulaştırma bizim öncelikli sorunumuz. 2019 yılına kadar, ulaştırma anlamında Kahramanmaraş'ımıza 5 milyar TL yatırım yapacağız ve ulaştırma sorununu çözeceğiz" dedi.

Afşin ile alakalı sorunların büyük bir kısmının çözüldüğünü aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, " İlçemizde belediye başkanımız gerektiği gibi çalışıyor, büyükşehir belediye başkanımız çalışıyor. Hamdolsun Milletvekilimiz İlker Çitil mesaisinin büyük bir kısmını Afşin'e ayırıyor. Burada önemli olan devletimizin bütçesi belirlenirken o bütçeden pay almaktır. Milletvekillerimiz bu konuda Ankara'da gerekli temasları sağlayarak planlandığı şekilde yürütüyoruz" açıklamasında bulundu.

- "Eshabı-ı Kehf'i dünyaya tanıtacağız”

Kahramanmaraş'ta turizm alanındaki eksikliklerin tamamlanması gerektiğini söyleyen Ünal, "Afşin Eshab-ı Kehf'in gerektiği şekilde dünyaya tanıtılması ve aynı şekilde Kahramanmaraş ili içerisinde turizme açılması gereken birçok alanı gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor. Germanicia Antik Kenti için  7.5 milyon TL bütçe ayırdık ve çalışmalarımıza başladık. Eshab-ı Kehf'i ve diğer turizm değerlerimizi bir arada düşünüp, bir arada planlayacağız "diye konuştu.

- "Yeni santraller için görüşmeler devam ediyor”

Afşin-Elbistan bölgesinde yapılacak yeni termik santral görüşmelerinin devam ettiğin belirten Ünal, " Bu bölgede istihdamı artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 12 milyar değerinde yeni termik santrallerin yapılması söz konusu. Bu 30-35 bin kişinin istihdamını sağlayacak. Bunların yanı sıra Elbistan ve Kahramanmaraş'ta devam eden organize sanayi bölgesiyle değişik istihdam kapıları açılacak. Bizim kuzey ilçelerimizde oluşturacağımız iki şey çok önemli. İlk sırada, Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan, Göksun ve Malatya duble yolunun tamamlanması, bu çok önemlidir. İkinci sırada ise doğalgaz konusu var. Şuanda doğalgaz Yapalak Mahallesine kadar geldi. Doğalgaz hattı, Nisan ayı içerisinde Afşin ve Elbistan'a kadar girecek ve inşallah bir aksilik yaşanmaz ve Ekim ayı içerisinde doğalgaz kullanmaya başlayacağız. Doğalgazın bir bölgede bulunmasının bir başka önemi de, organize sanayi bölgelerini ve yatırımları daha hızlı bir şekilde kendine çekiyor. Bunların tamamlanması, bu bölgenin hızla gelişmesi anlamına geliyor. 2023 yılına kadar bölgemizdeki ince işleri bitirmemiz gerekiyor ve bu doğrultuda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Ünal, konuşmasının ardından Afşin İlçe Kaymakamı Ali Edip Bundan'dan, ilçedeki çalışmalar hakkında brifing aldı.

Bakan Ünal'ın ziyaretinde Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Ünal'a hatıra olarak Kahramanmaraş usulü, bakır işlemeli yöresel ibrik hediye etti.

Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın Afşin ziyaretine, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak, İlker Çitil, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç,  Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık,meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Ünal, Afşin ziyaretinin ardından Göksun'a geçti.




Editör: Haber Merkezi