Uluslararası staj programı kapsamında 34 ülkeden 41 öğrenciyle bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, “Siz aynı zamanda Kahramanmaraş’ın kültür elçilerisiniz. Dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, kadim şehrimize hoş geldiniz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Belediyeler Birliği Localinternatioal Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı çerçevesince 34 ülkeden gelen 41 öğrenci ile bir araya geldi. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programa öğrencilerin yanı sıra meclis üyeleri de katıldı. Başkan Güngör, yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın tarihi ve uluslararası değerlerine değinerek öğrencilere güzel bir program geçirmeleri dileklerini iletti.

Türkiye’nin Kadim Şehri

Başkan Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş Hitit’ten, Roma’ya, Bizans’tan Selçuklu’ya, Osmanlı’dan günümüze dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış uygarlıkların beşiği, kadim bir şehirdir. Kahramanmaraş kökleri olan, tarihi olan, kalbi olan bir şehirdir. İstiklal Savaşımızın ilk büyük şanlı direnişi bu topraklarda gerçekleşmiştir. Türkiye’nin İstiklal Madalyalı ilk ve tek şehridir Kahramanmaraş” diye konuştu.

Maraş Dondurması Dünyada Tek

Bu seyahatinizde hem Kahramanmaraş’ımızı tanıyacaksınız hem de Kahramanmaraş’ımızı tanıtacaksınız. Siz Kahramanmaraş’ın kültür elçilerisiniz. Eğitim hayatınız devam ediyor. Bu süreçleri tamamladıktan sonra ülkelerinize, şehirlerinize vefa gösterin. Ülkeleri ve şehirleri yükseltecek, ayağa kaldıracak olanlar gençlerdir. Bunu unutmayın. 2 gün size ev sahipliği yapacağız. Bu süreçte Kahramanmaraş’ımızın dünyada benzersiz olan dondurmasını tadacaksınız. Fotoğraf çekilebileceğiniz bol bol tarihi ve doğal güzelliklerimiz var. Müzelerimizi gezeceksiniz. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. Sizi Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kültür Gezileri ve Eğitim Programı

Konuşmasının ardından yabancı öğrencilerle sohbet de eden Başkan Güngör, Kahramanmaraş hakkında gelen güzel yorumlar için teşekkür etti. Türkiye Belediyeler Birliği Localinternatioal Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı kapsamında 34 ülkeden gelen 41 öğrenciye Kahramanmaraş’ın kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımı yapılacak. Öğrenciler aynı zamanda staj programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini de yakından inceleme fırsatı bulacak. Program, 23 Ağustos akşamı sona erecek. 

Editör: Haber Merkezi