Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, ‘Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye’sinin Afşin’in yeni sembolü olacağını söyledi.

Afşin’de ilçe merkezine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 3 bin 300 metre kare alana yapılacak “Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye” projesi için çalışmalar devam ediyor.

Külliye çalışmaları kapsamında toplanan yardımlar ve bağışlar ile satın alınan atıl binaların yıkımı gerçekleştirildi. Eski binaların yıkılması ve hafriyatlarının kaldırılmasının ardından Külliye’nin ana giriş kapısı açılmış olacak.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin’in sembolü olacak, kalıcı bir eser bırakmak için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye’sinin kaba inşaatının yıl içerisinde tamamlanması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Afşin Kaymakamı Budan, “ Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle yapımına başlanan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyemizde kaba inşaatımız devam ediyor. 3 bin 30 metrekare gibi bir alana inşa edilen Külliyenin çevresindeki atıl binaların temizliyoruz.” Dedi.

Yıkım çalışmalarının ardından Külliye’ye bin 150 metrekare alan kazandırıldığını belirten Budan, “ Cami önünde hem görüntü, hem de güvenlik anlamında hoş olmayan eski ve atıl binaların yıkımını gerçekleştirdik. Atıl binalarımızı vatandaşlarımızın destekleriyle, cami için açtığımız yardım hesabına bağışlanan paralarla, yaklaşık 17 tapu sahibiyle anlaşarak binalarını satın alarak Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışladık. Bu çalışma neticesinde Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye’sinin ana giriş kapısı açılmış ve ilçemize güzel bir meydan kazandırmış oluyoruz.” diye konuştu.

Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi projesinin, gencinden yaşlısına, bayandan erkeğe toplumun bütün kesiminin faydalanacağı sosyal bir yapı olacağını söyleyen Budan, “ Burası vatandaşlarımızın sadece ibadet için geleceği bir mekan olmayacak. Külliyenin içerisinde öğrencilerimiz için kütüphanemiz olacak. Burada öğrencilerimiz hem derslerine çalışacak, hem de kitap okuma faaliyetlerinde bulunabilecekler. Ayrıca 350 kişilik konferans salonumuz bulunuyor. Dolayısıyla burası bir yaşam alanı olacak. Şuanda inşaatın dışındaki çevre düzenlemesi ve açma anlamında çok önemli adım attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi