Afşin’de ilçe merkezine 3 bin 300 metre kare alana yapılacak “Külliye” projesi için çalışmalar hız kazandı. Külliye çalışmaları kapsamında eski binaların yıkımına 2 gündür devam ediliyor.

İlçe merkezine inşa edilecek külliye için eski Emniyet Müdürlüğü, eski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk Caddesinde bulunan eski Kız Meslek Lisesi ek binası olan taş binada yıkım işlemleri devam ediyor. İş makineleri inşaat alanındaki binaların büyük bir kısmını yıktı.

Cami hizmetinin yanında birçok faaliyeti içinde barındıracak Külliye, Afşin’e yeni bir yaşam alanı oluşturacak.  Afşin’de, gencinden yaşlısına, bayandan erkeğe toplumun bütün kesiminin faydalanacağı bir proje için kolları sıvayan Türkiye Diyanet Vakfı proje için 7 milyon TL ödenek ayırdı. ÜNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesinde olan Afşin Eshab-ı Kehf’in taç kapısı, Külliye’nin ana giriş kapısına motif edildi. Külliye tamamlandığında, 2 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. İçerisinde 350 kişilik konferans salonu ve öğrencilerin yararlanacağı kütüphane bulunacak.

Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından yapımı takip edilen Külliye’nin inşaat sezonun başlamasıyla birlikte temeli atılacak ve 2 yıl içerisinde tamamlanarak Afşinli vatandaşların hizmetine sunulacak.


Editör: Haber Merkezi