Afşin’de ilçe merkezine 3 bin 300 metre kare alana yapılacak “Külliye” projesi için çalışmalara başlandı. İş makineleri caminin yapılacağı alanda temel atılması için toprağı kazıyor.

İlçe merkezine inşa edilecek külliye için eski Emniyet Müdürlüğü, eski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk Caddesinde bulunan eski Kız Meslek Lisesi ek binası olan taş binada yıkım işlemleri tamamlanmasının ardından iş makineleri inşaat için temel kazmaya başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Afşin Külliyesi için 7 Milyon lira ödenek ayırdı. Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından yapımı takip edilen Külliye’nin, 2 yıl içersinden tamamlanarak Afşinli vatandaşların hizmetine sunulması öngörülüyor.

Cami hizmetinin yanında birçok faaliyeti içinde barındıracak Külliye, Afşin’e yeni bir yaşam alanı oluşturacak.  Afşin’de, gencinden yaşlısına, bayandan erkeğe toplumun bütün kesiminin faydalanacağı bir proje için kolları sıvayan Türkiye Diyanet Vakfı proje için 7 milyon TL ödenek ayırdı. ÜNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesinde olan Afşin Eshab-ı Kehf’in taç kapısı, Külliye’nin ana giriş kapısına motif edildi. Külliye tamamlandığında, 2 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. İçerisinde 350 kişilik konferans salonu ve öğrencilerin yararlanacağı kütüphane bulunacak.



Afşin’e yakışan bir külliye yapılacağını belirten Kaymakam Ali Edip Budan, “ Afşin Kaymakamlığımızda, Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven, İlçe Müftümüz Yakup Yıldırım ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ilçemize yapılacak külliye için bir toplantı düzenlemiştik. Başta Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın destekleriyle, 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir külliyeye kavuşacağız. Gencinden yaşlısına kadar herkesin rahatlıkla kullanabileceği, modern şartlara uygun, içerisinde 350 kişilik konferans salonu ve öğrencilerin yararlanacağı kütüphane bulunacak külliye için şuanda ilk adımlar atılmakta. Külliye projemiz tamamlandığında ilçemizin çehresine büyük bir değer katacak. Şimdiden emeği olan herkese teşekkür ederek, Afşinli vatandaşlarımızın katkı ve desteklerini bekliyoruz. İnşallah çok hayırlı bir hizmet ve yatırım olacak. 90 bin nüfusu bulunan ilçemizde çevre düzeniyle, peyzajıyla, konferans salonu, kütüphanesi ve ibadethane alanıyla modern bir mekan olacak” açıklamasında bulundu.




Editör: Haber Merkezi