Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Küçüksır Mahallesi’ne içme suyu taşıyacak hat çalışmalarını yerinde inceledi.

Kısa adı KASKİ olan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Küçüksır Mahallesi’nde yürütülmekte olan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erkoç, içmesuyu hattında kaynak yaparak mahalle sakinlerine ‘hayırlı olsun’ dedi.

Küçüksır Mahallesinde yeterli içme suyu şebekesi olmadığından dolayı su kesintileri bulunmakta ve içme suyu ihtiyacı taşıma yoluyla karşılanmaktaydı. Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce 5 km içme suyu şebeke hattı yapıldı. Ayrıca mahallenin su ihtiyacını karşılamak üzere 4100 metre uzaklıkta bulunan kaynak suyunu getirmek üzere yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bu ay sonu itibariyle birinci sınıf doğal kaynak suyu Küçüksır Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunulacak.

Küçüksır Mahallesi sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Erkoç: “ En temel ihtiyaçlardan birisi sudur. Önce hava sonra da su gelir. Daha sonra da gıda ihtiyacı gelir. Tabii eski Türkiye’de Kahramanmaraş’ta Sır bölgesi hep imkansızlıklarla anılırdı.

En ulaşılmayan, geçit vermeyen, hizmetlerin az geldiği, daha doğrusu hiç gelmediği yerlerdi buralar. Sır ismi de adeta bununla özdeşleşmişti. Hamd olsun AK Partimizle beraber, insanımızın yaşadığı her noktaya hizmet geldi.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı bu dönemde ön plana çıktı. Her bir vatandaşımız, Türkiye’mizin neresinde yaşarsa yaşasın, Kahramanmaraş’ımızın neresinde yaşarsa yaşasın, bizim için çok kıymetli olduğunu ve onu en iyi en güzel şekilde yaşatmanın biz idarecilerin görevi olduğunu vurguladık ve vurgulamaya da devam ediyoruz.

Biz göreve geldiğimizde Küçüksır Mahallemizin en büyük sorununun içmesuyu olduğunu gördük. Kaynak dağda olduğu için de acilen bir plan yaptık. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızla ve KASKİ Genel Müdürlüğümüzle bu suya nasıl ulaşırız ve bu suyu nasıl getiririzin planını yaptık. Bu suyu kaynaktan getirmemiz gerektiğine inandık. Buranın 1litre/saniye ihtiyacı var ama 4litre/saniye su getirme imkanımız var. Cazibeyle akacak hamdolsun.

Yolu yaptık, kalan kısmını da yapacağız. Çokran’ı da birleştireceğiz. Dereye kadar yol yapıldı, bir taraftan da Kalekaya’dan geliyoruz, Sadıklı’ya kadar geldik. Burada asfalt dökümünü kış şartlarından dolayı durdurduk. O taraftan da yolu birleştireceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi