Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitenin (KSÜ)  kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla Afşin Meslek Yüksekokulu ve Afşin Sağlık Yüksekokulu’nda fidanlar toprakla buluşturuldu

Aşık Mahsuni Şerif yerleşkesinde gerçekleşen törende konuşan Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan üniversitemiz Orman Fakültesi Koordinatörlüğünde, İlimiz Orman Bölge ve ilçemiz orman işletme şefliğinin desteği ve Kahramanmaraş Orman Mühendisleri Odası’nın katılımlarıyla startı verilen üniversitemizin merkez ve taşra birimlerinde sırasıyla gerçekleştirilmeye başlanan ve bugünde bizim ev sahipliği yaptığımız geleceğe nefes etkinliğine hoş geldiniz. Geleceğe nefes kampanyası geçtiğimiz ya tüm ülkemizde yaşadığımız orman yangınlarının ciğerlerimiz de açmış olduğu yaraya nasıl merhem olacağını söylemeye bile gerek yok. Ülke olarak, toplum olarak, yaşlısıyla genciyle, köylüsüyle, kentlisiyle, öğrencisiyle, hocasıyla ülkemizi yeşile boyamak için var gücümüzle çalışmalıyız.

1992 yılında kurulan üniversitemizin 30. yıl kutlama etkinlikleri kapsamına ve bu Kampanyayı da ekleyerek bahsettiğim topyekün ağaçlandırma mücadelesinde bizim ve bir nebze de olsa katkımız olmasına zemin hazırlayan başta üniversite Rektörlüğümüze, Orman Fakültesi Dekanlığımıza Orman Bölge Müdürlüğümüze ve diğer katılımcı paydaşlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene, KSÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, Orman Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Kadir Karakuş, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Hüseyin Akçay, Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu, , Afşin İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Asef Arslan, Afşin Aile Sağlık Ve Toplum Merkezi DR. Müdürü Mehmet Boz, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sıtkı Can, Afşin Orman İşletme Şefi Emin Selbisu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi