Sınavın gerçekleştirileceği okullarda detaylı temizliğinin yapıldığını ve dezenfekte edildiğini belirten ÖSYM İlçe Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, “Sınav Pazar günü saat 10:15’te yapılacak. Adaylar, sınav başlama saatinden 1 saat 30 dakika önce saat 08.45’te sınav binalarına alınmaya başlanacak” dedi.

Sınav binası giriş kapılarının  saat 10.00 bitiminde kapatılacak ve daha sonra gelen aday her ne sebeple olursa olsun sınav binasına alınmayacağını ifade eden ÖSYM İlçe Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, “Adaylar kendi maske, siperlik ve eldivenleri ile gelebilirler. ÖSYM tarafından ayrıca kendilerine bina girişinde maske ve dezenfektan mendil verilecektir. Adaylar sınava “Sınav Giriş Belgesi” ve geçerli belge ve kimlikleri ile alınacak. Sınav günü herhangi bir olumsuzluğa karşı Afşin İlçe Nüfus Müdürlüğü saat 07:00-10:00 arası açık olacak” açıklamasında bulundu.

İlçemizde sınavın huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilebilmesi için, Afşin Kaymakamı Sayın Ahmet Can Pınar başkanlığında “ İlçe Sınav Koordinasyon Kurulu” toplantısı gerçekleştirilmiş ve sınav öncesi, sırası ve sonrası ile ilgili tüm önlemlerin alınması konusu bu toplantıda görüşülmüştür.

Afşin’de sınava 15 okulda bin 900 adayın sınava gireceğini ve gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Yeşilkaynak, “Sınav binalarımızda gerekli dezenfeksiyon ve temizlik uygulamaları yapılmıştır. Olası Kovid-19 pozitif ve temaslı olanlar için sınavda kullanılmak üzere yedek sınıflar oluşturulmuştur. Adayların binalara geliş ve sınıflara giriş sürecine kadar maskelerini çıkartmamaları, sosyal (fiziksel) mesafeye uymaları önemle rica olunur. Sınava girecek adaylarımıza ve sınavın sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gayret gösterecek olan görevli arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi