Beyceğiz Mahallesi, Efsus Sokak'ta bulunan 6 katlı apartmanın girişine oğul yapan bal arılarına zabıta ekipleri ve arıcılar müdahale etti.

2 saatlik çalışmayla bulundukları yerden alınan arılar kovana doldurularak güvenli bir alana taşındı.

Afşin Belediyesinde görevli zabıta memuru Osman Gürbüz, arıların üreme döneminde olduğunu belirterek, kovandan kaçan genç arıların yeni bir oğul oluşturduğunu söyledi.

Kovandan kaçan ana arıları takip eden genç arıların oğul oluşturduğunu söyleyen Gürbüz, " Arılar  üreme mevsiminde. Arılar bu dönemde yeni arılar çıkartılar. Kovanda arı sayısı artıyor ve yeni arılar koloni şeklinde ana arıyı takip ediyorlar. Kovandan kaçan bir ana arıyı takip eden ana arıyı takip eden arılara vatandaşlarımıza zarar vermemesi için Afşin Belediyesi zabıta ekibi olarak müdahale ettik. Arıları bulunduğu yerden alarak kovana aldık" dedi.

Alimpınar Mahallesinde uzun yıldır arıcılık yaptığını söyleyen İsmail Karakaya, "Bu arılar oğul vermiş. Yani bir kovanın içinde bulunan iki veya daha fazla ana arılar yuvayı terk etmiş ve kovandaki genç arılarda bu ana arıyı takip etmiş. Apartman girişine konan ana arılar diğer arılarla oğul oluşturmuş. Vatandaşlarımıza zarar vermemesi için bu arıları kaldırmak için ana arıya ulaşıp kovanın içerisine bıraktık ve diğer arıların onu takip etmesini sağladık." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi