Afşin Kent Konseyi Tarihi Araştırmalar Bölüm Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa Köş’ün 4’üncü kitabı ‘Fermanlarla Ashab-ı Kehf’ isimli kitabı büyük ilgi gördü.

Kent Konseyi Tarihi Araştırmalar Bölüm Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa Köş, uzun ve titiz bir çalışmanın ardından Eshab-ı Kehf Külliyesini anlatan 202 sayfalık kitap çalışmasını tamamladı.

Köş, Fermanlarla Ashab-ı Kehf isimli kitabını Yeşil Afşin Gazetesini ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Ömer Kösebalaban’a takdim etti.

Araştırmacı Tarihçi Yazar Mustafa Köş’ ün yazdığı 4’üncü Kitabı Fermanlarla Ashab-ı Kehf kitabında ünlü İslam alimi İbni Habip başta olmak üzere Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat, Osmanlı Padişahlarının ve Dulkadiroğulları beyi Alaüddevle Bozkurt beyin.

Ziyarette kitap ile alakalı ön bilgi veren Köş, ferman ve devlet arşivlerinde bulunan Eshab-ı Kehf’e ait bilgi ve belgelerin toplanarak kitaplaştırıldığını ifade etti.

Binboğa’nın Üç Çiçeği, Milli Mücadelede Afşin, Ashab-ı Kehf (Efsus) Afşin ve son olarak Fermanlarla Ashab-ı olmak üzere 4’üncü kitap yazdığını söyleyen Köş, “Afşin’imizi, tarihimizi tanıtmak için çalışmalarımız devam ediyor. Selçuklu –Osmanlı ve Dulkadiroğluları dönemine ait tarihi vesikalardan yararlanarak Fermanlarla Ashab-ı Kehf isimli kitabı tamamladık. Şuana kadar Ashab-ı Kehf’in tarihi ile ilgili yapılan çalışmaların en kapsamlısı olduğu anlaşılıyor. Afşin’de bulunan Ashab-ı Kehf Külliyemize Selçuklular ve Dulkadiroğulları ile Osmanlılar döneminde çok büyük önem verildiğini gösteren belgelerin sadece arşivlerde ve yöremizde bulunan kaynaklarda Ferman ve Beratnameler kanıtıdır ve Ashab-ı Kehf’in Afşin şehrimizde olduğunu gösteren en büyük belgelerdir. Afşin halkımız tarafından büyük ilgi görüyor” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Yeşil Afşin Gazetesi imtiyaz sahibi Ömer Kösebalaban ise, Afşin Kent Konseyi Tarihi Araştırmalar Bölüm Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa Köş’e Afşin ve Eshab-ı Kehf’in tarihinin tanıtımı için göstermiş olduğu çabanın çok önemli olduğunu belirterek, emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi