Kahramanmaraş'ta Aile ve Sosyal İl Müdürlüğünce koruyucu ailelere iftar verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ın koruyucu ailelik konusunda model ve marka şehirlerin başında geldiğini hatırlatan Sertpolat, şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye'ye örnek olacak çalışma içerisindeyiz. Kahramanmaraş İl Müdürlüğü olarak 2013 yılı itibarıyla çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarını kapattı. Türkiye'deki birçok ilde çocuk kuruluş 2017 yılında kapandı ama bizde hala sırada koruyucu aile olmak için bekleyenler var. Şu anda ilimizde 79 ailemiz koruyucu aile olmak için beklemekte. Önümüzdeki hafta Gaziantep'ten 11, Adıyaman'dan 3, Kilis'ten 2, Osmaniye'den 2 olmak üzere 18 çocuğumuz koruyucu ailesine kavuşacak. Kahramanmaraşlılar hem korunmaya muhtaç çocukları hem de parçalanmış ailelerinin çocuklarına sahip çıkıyor." 

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek da daha önce çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarının olduğunu, çocuklara ve gençlere buralarda bakıldığını anımsattı.

Bir çocuğun ve gencin yetiştirilmesi, topluma kazandırılmasının sadece yemeyle içmeyle ve giyinmeyle olmayacağına işaret eden Çek, "İnsanlarının maddi ihtiyacı ve manevi ihtiyacı vardır. Nedir bu manevi ihtiyaç, sevgi, ilgi ve aile terbiyesi, dolayısıyla koruyucu ailenin de temel amacı bu çocuklarımızı arzu eden ailelerin yanına vererek onlara anne, baba sevgisini tattırmaktır. " dedi. 

Editör: Haber Merkezi