İlçeye bağlı Büyüksevin Mahallesinde, arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmak için yayla evine giden Azim Erden, zıplayarak hareket eden bir hayvan tespit etti. Hayvanı inceleyen Erden ve arkadaşları daha önce hiç görmedikleri bir canlıyla karışılıştılar.

Cep telefonu kamerasıyla kafası tavşana, ayakları kanguruya benzeyen ve kuyruğu diğer kemirgenlere göre daha uzun olan canlıyı kayıt altına alan Erden, internetten yaptığı araştırmada canlının geceleri ortaya çıkan ve nadir görülen Arap tavşanını olduğunu tespit etti.

Arap tavşanını ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını ve hiçbir şeye benzetemediklerini belirten Erden, “Hayvanı görüntülemek için cep telefonu flaşını yaktık ve ilk önce fare, daha sonra sincaba benzettik. Daha detaylı incelediğimizde hayvanın zıpladığını gördük fakat ayakları ve kuyruğu çok farklıydı. İnternetten yaptığımızı kısa bir araştırmada canlının koruma altında olan ve nadir görülen bir tür olduğunu fark ettik. Arap tavşanının fotoğraflarını çektikten sonra flaşları kapatarak doğal ortamına dönmesini sağladık” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi